Το παρών στην απεργία της 6ης Απριλίου δίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου

Newsroom
05/04/2022 12:15
 
 
 

 

«Κραυγή αγωνίας» από τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βλέπουν εξαιρετικά δυσοίωνο το μέλλον της ελληνικής αγοράς και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Για τον λόγο αυτό, οι εμπορικοί σύλλογοι όλης της χώρας συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση, ανάμεσα τους και ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου, ο οποίος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου ενημερώθηκε από την ΕΣΕΕ για την συμμετοχή των εμπορικών συλλόγων στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα λάβει χώρα την 6η Απριλίου 2022.

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου βρίσκονται αντιμέτωπες με την τρίτη διαδοχική κρίση μετά την δεκαετή, την πρόσφατη διετή υγειονομική και την τελευταία ενεργειακή κρίση. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί και ο πρόσφατος πόλεμος στην Ουκρανία που τις συνέπειές του δεν τις έχουμε δει ακόμη. Όλες αυτές οι καταστάσεις που ζούμε έχουν επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις και μεγάλη κόπωση στην αγορά.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα μαγαζιά μας για να ζήσουμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια. Οι λογαριασμοί ενέργειας έρχονται διπλάσιοι και τριπλάσιοι. H τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης εκτινάχθηκαν, συμπαρασύροντας μεταφορικά και αλλά κόστη. Κανένα από τα μέτρα δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της ακρίβειας οι οποίες είναι εδώ και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου προτείνει:

– Τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ με την επαναφορά τους στα ποσοστά πριν τα μνημόνια.

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεών μας.

– Μείωση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

– Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

– Να γίνει ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία χωρίς την υπαιτιότητα των συναδέλφων σε 120 δόσεις που αφορούν χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αρθρώνουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με τις εξής ενέργειες:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου θα συμμετάσχει στη πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 και ώρα 10.30 έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (πρώην Περιφέρεια-λιμάνι) και καλούμε τους επαγγελματίες που το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στην παραπάνω πορεία.

Η ΕΣΕΕ θα καταθέσει ψήφισμα κυρίως στη Βουλή και στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά με αποδέκτες όλους, την κυβέρνηση, τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές, τους Υπουργούς, τους θεσμικούς φορείς και το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

(Visited 162 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*