Το πρόγραμμα λιτανείας των Επιταφίων τη Μ. Παρασκευή στην Ερμούπολη – Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Newsroom
20/04/2022 18:53
 
 
 

 

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, συμμετέχοντας το βράδυ της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής στις 22 Απριλίου 2022, στη Λιτανευτική Περιφορά των Ιερών Κουβουκλίων των Επιτάφιων στην Ερμούπολη, με την οποία εκδηλώνεται η αφοσίωση και η πίστη ολόκληρης της χριστιανοσύνης στο Σταυρωμένο Σωτήρα, καλεί τις αρχές και το λαό της Σύρου να παρακολουθήσουν τη Λιτανευτική Πομπή.

Η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα αρχίσει στις 20:00, η δε Λιτανεία του Επιταφίου, στις 22:00. Πέρας προσέλευσης ορίζεται η 21.00.

Η Λιτανεία του Επιταφίου από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Oμήρου, Ηπείρου, Στ. Πρωΐου, δια της οδού Χίου στην Ακτή Π. Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στην Πλατεία Μιαούλη από την ανατολική πλευρά. Έξοδος από την πλατεία από τη δυτική πλευρά και επάνοδος στο Ναό, δια των οδών Χίου και Μητροπολίτου Αντωνίου Πολίτη.

Η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου θα αρχίσει στις 19:30, η δε Λιτανεία του Επιταφίου στις 21:00, με την εξής διαδρομή: Εμ. Λαδόπουλου, Μπαμπαγιώτου, Διονυσίου, Αλ. Μάσχα, Ηρακλέους, Βυζαντίου, Αγίου Νικολάου, Απόλλωνος, Πλατεία Τσιροπινά, Καλομενοπούλου, Ευαγγελιστρίας, Θυμάτων Σπερχειού, Πλατεία Κανάρη, Ακτή Π. Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στην Πλατεία Μιαούλη από τη δυτική πλευρά. Έξοδος από την πλατεία από την ανατολική πλευρά και επάνοδος στο Ναό, δια των οδών Μελίνας Μερκούρη, Πλατεία Ι. Βαρδάκα, Ι. Ράλλη και Λαδόπουλου.

Η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα αρχίσει στις 19:30, η δε Λιτανεία του Επιταφίου στις 21:00, με την εξής διαδρομή: Σταματίου Πρωΐου, Ασκληπιού, Ι. Διακάκη, Υψηλάντου, Ι. Κοσμά, Ψαρών, Ταλαρά, Μυτιλήνης, Θεσσαλονίκης, Σταματίου Πρωΐου, Δωδεκανήσου, Ακτή Π. Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στην Πλατεία Μιαούλη από την δυτική πλευρά. Έξοδος από την πλατεία από τη δυτική πλευρά και επάνοδος στο Ναό, δια των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Σταματίου Πρωΐου.

Στην Πλατεία Μιαούλη θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου στις 22:00, όπου η χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου θα αποδώσει τρεις ύμνους. Θα ακολουθήσει δέηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄, ο οποίος θα προεξάρχει της τελετής και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Μετά την ομιλία του Μητροπολίτη, θα ακουστούν πένθιμα εμβατήρια. Κατόπιν οι Επιτάφιοι των τριών Ενοριών θα επιστρέψουν στους Ναούς από τους καθορισμένους δρόμους.

Η Περιφορά των Επιτάφιων των άλλων Ενοριακών Ναών θα γίνει μέσα στα όρια της ενορίας τους, στις 21:00.

Στον Ιερό Καθολικό Ναό Ευαγγελίστριας, η ακολουθία των Παθών θα γίνει στις 18:30 και η περιφορά του Επιταφίου στις 20:15 με την εξής διαδρομή: οδός Καλομενοπούλου, Πλατεία Τσιροπινά, Σουρή, Πλατεία Μιαούλη, είσοδος από την ανατολική πλευρά και επάνοδος στο Ναό δια των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Πρωτοπαπαδάκη, Ευαγγελιστρίας.

 

Πού θα απαγορεύεται η στάθμευση και η κυκλοφορία οχημάτων

Λόγω της λιτανείας των Επιταφίων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/399-α/13-04-2022 απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και την υπ’ αριθμ. 2132.15/87/18-04-2022 απόφαση του Λιμεναρχείου Σύρου, θα ισχύουν τα ακόλουθα:

*Απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων, στις 22/04/2022 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:30 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και στις οδούς Αγ. Νικολάου, Λαδόπουλου, Μπαμπαγιώτου, Ηρακλέους, Βυζαντίου, Απόλλωνος, Κων. Καραμανλή, Πλ. Μιαούλη (πέριξ), Λεωτσάκου, Μ. Μερκούρη, Γ. Γεννηματά, Ι. Σουρή, Καλομενοπούλου, Πλ. Τσιροπινά, (πέριξ), Ελ. Βενιζέλου, Ομήρου, Ηπείρου και Ευαγγελιστρίας.

*Απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων, στις 22/04/2022 και κατά τις ώρες 20:00 έως 23:00, σε τμήμα της οδού Στ. Πρωΐου και συγκεκριμένα από το ύψος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου έως και τη διασταύρωση με την οδό Θεσσαλονίκης.

*Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, στις 22/04/2022 από τις 21:00 έως το πέρας της λιτανείας, στις οδούς Ακτή Στρατάρχου Παπάγου, Ακτή Εθνικής Αντίστασης, Ακτή Πέτρου Ράλλη, από το ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέχρι την Πλ. Κανάρη.

*Ο χώρος αφετηρίας (πιάτσα) των ταξί καθορίζεται προσωρινά, στις 22/04/2022 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:30, επί της οδού Ακτή Εθνικής Αντίστασης (έμπροσθεν καταστήματος τράπεζας Eurobank).

(φωτό αρχείου)

(Visited 121 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.