Η Σύρος που Αξίζουμε: «Ο Μάρκος Βαμβακάρης επιστρέφει στην αγαπημένη του Σύρο»

Newsroom
09/06/2022 13:13
 
 
 

Ανακοίνωση για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μάρκου Βαμβακάρη στην πλατεία Παπάγου, στην παραλία της Ερμούπολης εξέδωσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Η Σύρος που Αξίζουμε».

Όπως αναφέρει, η όλη διαδικασία ξεκίνησε στα τέλη του 2017, επί δημαρχίας Γιώργου Μαραγκού, εκφράζοντας την ικανοποίηση και τη χαρά της που «αυτή η πολύχρονη και απαιτητική προσπάθεια έφτασε επιτέλους σε αίσιο τέλος».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Όπως ήδη όλοι γνωρίζουμε, έφτασε χθες στη Σύρο και τοποθετήθηκε στην προβλεπόμενη θέση του επί της Πλατείας Παπάγου, το άγαλμα του αείμνηστου συριανού ρεμπέτη, του «Πατριάρχη του ρεμπέτικου» και πρώτου πυλώνα της ελληνικής λαϊκής μουσικής, Μάρκου Βαμβακάρη, τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν το επόμενο Σάββατο 18 Ιουνίου 2022.

Ήταν 18 Δεκεμβρίου 2017 όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, επί δημαρχίας Γιώργου Μαραγκού, αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση που υποβλήθηκε από τον υιό του Μάρκου, Βασίλη Βαμβακάρη, για την τοποθέτηση του αγάλματος στην Ερμούπολη, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που τίμησε όσο λίγοι την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σύρο. Με την ίδια απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει επίσης την εκπόνηση της σχετικής μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε στη συνέχεια αυτή να τύχει πρώτα έγκρισης από το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να αποσταλεί για τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όταν η παραπάνω μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία και κατατέθηκε για έγκριση, το ημερολόγιο έγραφε 17 Απριλίου 2019. Όμως, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την άμεση αποστολή της προς το Υπουργείο Πολιτισμού προς έγκριση, χωρίς ουσιαστικά να την εγκρίνει το ίδιο όπως απαιτείτο.

Σήμερα, λοιπόν, εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά μας που αυτή η πολύχρονη και απαιτητική προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, έφτασε επιτέλους σε αίσιο τέλος.

Το επόμενο Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, θα είμαστε όλοι στην Πλατεία Παπάγου για να τιμήσουμε και να θαυμάσουμε το Μάρκο Βαμβακάρη να παίζει πάλι το μπουζούκι του και να ατενίζει το πέλαγος από το λιμάνι της Ερμούπολης.

(Visited 190 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*