Νοσοκομείο Σύρου: Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης για τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Newsroom
10/06/2022 12:33
 
 
 

 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, πολύωρη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη, με μοναδικό θέμα το κρίσιμο ζήτημα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες, επίσης, οι Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων κ.κ. Ιωάννης Βρούτσης, Φίλιππος Φόρτωμας, Κατερίνα Μονογυιού και Νικόλαος Συρμαλένιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Πρόεδρος της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστος Ροΐλός, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Μιχαήλ Ζουλουφός, ο εκπρόσωπος των Ιατρών κ. Ιωάννης Γαβριήλ και η εκπρόσωπος του Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου κα Κατερίνα Καλογεράκη.

Αφού τονίστηκε η σπουδαιότητα του Νοσοκομείου και ο καίριος ρόλος του στις Κυκλάδες, ο κ. Πλεύρης διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και η επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων του αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι, για τη θερινή περίοδο, οι κενές θέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρόκειται να καλυφθούν με επικουρικούς ιατρούς και νοσηλευτές, ενώ παράλληλα θα δοθεί παράταση στη θητεία του καρδιολόγου. Επιπλέον, δήλωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν 16 θέσεις για νοσηλευτές στα διασυνδεμένα Νοσοκομεία Σύρου και Νάξου, 700 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για τις νησιωτικές περιοχές, μεταξύ των οποίων και το Νοσοκομείο Σύρου, ενώ από το φθινόπωρο θα θεσμοθετηθούν κίνητρα για μόνιμες θέσεις.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε για προκήρυξη μόνιμων θέσεων στο Νοσοκομείο Σύρου ενός (1) καρδιολόγου και ενός (1) παθολόγου – ογκολόγου, ενώ ενημέρωσε ότι οι θέσεις ενός (1) βιοπαθολόγου (μικροβιολόγου) και ενός (1) φυσιάτρου, οι οποίες εκκρεμούσαν, είναι προς δημοσίευση σε ΦΕΚ. Επίσης, τρεις (3) θέσεις ΤΕ Νοσηλευτών, οι οποίες είχαν προκηρυχθεί, πρόκειται σύντομα να καλυφθούν, καθώς οι δύο νοσηλευτές έχουν ήδη αποδεχθεί τη θέση, ενώ έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και για την κάλυψη της τρίτης θέσης λόγω της μη αποδοχής από τον επιτυχόντα. Τέλος, για εννέα (9) θέσεις ΔΕ – εκ των οποίων πέντε (5) Νοσηλευτές και τέσσερις (4) Διοικητικοί – έχουν ήδη βγει τα οριστικά αποτελέσματα και σύντομα ολοκληρώνεται η όλη διαδικασία.

(Visited 155 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*