Στην ολομέλεια της Τοπικής Οργάνωσης Σύρου παρέστη ο Αν. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Βλασερός.
Η παρέμβαση του επικεντρώθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, το οποίο λόγω της τραγικής υποστελέχωσης, της απαράδεκτης καθυστέρησης στις διαδικασίες συμπλήρωσης των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και της έλλειψης κινήτρων «είναι υπό κατάρρευση» όπως είπε.
Ο κ. Βλασερός αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγειονομική μονάδα της Σύρου, όπως η, προ ημερών, διακοπή των χειρουργείων λόγω της έλλειψης Βιοπαθολόγου ιατρού, η διακοπή της λειτουργίας της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και η επικείμενη παύση λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής, καθώς ο υπάρχων καρδιολόγος (εκ των τριών προβλεπομένων) είναι υπό αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης. Υποστελεχωμένα είναι επίσης και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου.
Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου πρέπει να αναβαθμιστεί σε πραγματικό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες περίθαλψης όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων των νησιών, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών των Κυκλάδων, ενώ τόνισε ότι «ο πρόχειρος και επικίνδυνος τρόπος διακομιδών» που εφαρμόζεται σήμερα θα πρέπει να αντικατασταθεί με κατάλληλα στελεχωμένα και εξοπλισμένα εναέρια ή πλωτά μέσα τα οποία θα συντονίζονται από ένα περιφερειακό ΕΚΑΒ». Κι αυτό, διότι το Νοσοκομείο της Σύρου γίνεται σε σοβαρές περιπτώσεις ενδιάμεσος σταθμός διακομιδής πολλών ασθενών προς το κέντρο που προέρχονται κι από τα νησιά.
Ως πρώτο στόχο αναβάθμισης του Νοσοκομείου, ο Αν. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έθεσε τη δημιουργία μίας σύγχρονης Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία θα διαθέτει αιμοδυναμικό εργαστήριο, απαραίτητο για τη διάγνωση και τη θεραπεία των στεφανιαίων επεισοδίων (όπως εμφραγμάτων) με καρδιακό καθετηριασμό με δυνατότητα αγγειοπλαστικής και τοποθέτησης stent εάν χρειασθεί. «Έτσι, δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος για την διακομιδή του ασθενούς στο κέντρο (μάλιστα διπλής διακομιδής, όταν ο ασθενής προέρχεται από νησί) που είναι κρίσιμος και για τη ζωή του» εξήγησε ο κ. Βλασερός, ο οποίος κλείνοντας την παρέμβασή του έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Νοσοκομείου στη μεθόδευση των μεταβολών.