Αυτοψία στην παραλία των Αγκαθωπών από αξιολογητή του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία»

galazia simaia
Newsroom
29/07/2022 17:27
 
 
 

 

Άριστα σχόλια από τον αξιολογητή του Προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης απέσπασε η βραβευμένη, με το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία» παραλία των Αγκαθωπών, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στη συγκεκριμένη παραλία της Σύρου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ο αξιολογητής ανέφερε σε σχόλιο προς το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου: «Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την πολύ καλή εικόνα που είχε η ακτή σας κατά την επίσκεψη».

Αξίζει να τονιστεί ότι η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται, από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης, ενώ έχει ισχύ για ένα έτος. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Για το 2022, η Σύρος απέκτησε έξι «Γαλάζιες Σημαίες» στις παραλίες Αγκαθωπές, Αζόλιμνος, Βάρη, Γαλησσάς, Κίνι και Φοίνικας.

(Visited 211 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*