Η Σύρος γιορτάζει την Απελευθέρωση της από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής

Newsroom
04/10/2022 11:45
 
 
 

 

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός της Απελευθέρωσης της Σύρου από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που ανακοινώθηκε, έχει ως εξής:

1.Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης Οκτωβρίου 2022.

2.Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ, τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας κατά τις βραδινές ώρες της 9ης Οκτωβρίου 2022, έως τις πρωινές της επόμενης.

Ώρα 10:00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μήλου και Μυκόνου (τέλος προσέλευσης στον Ι.Ν. στις 09:50).

Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της Ημέρας εντός του Ιερού Ναού από τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκο Λειβαδάρα.

Θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Θυμάτων Κατοχής (Κτήμα Χαρτουλάρη – πλησίον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου) και κατάθεση στεφάνων.

Σιγή ενός λεπτού.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι η 11η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης στους ήρωες συμπατριώτες μας και το Κτήμα Χαρτουλάρη χαρακτηρίστηκε ως «Χώρος Θυμάτων Κατοχής» μετά από πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, την οποία επικύρωσε με την 299 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του τέως Δήμου Ερμούπολης στις 12 Νοεμβρίου 1997. 

(φωτό αρχείου)

(Visited 150 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*