Ο Γ. Χατζημάρκος για τον Πολυχώρο Σύρου: «Υποκριτική η “σκόνη” που σηκώθηκε για την μεταφορά αρμοδιοτήτων»

Newsroom
26/10/2022 22:10
 
 
 

 

Θέση στη «διαμάχη» που έχει ανακύψει για τη δημοπράτηση του έργου «Ανέγερση κτιρίου Πολυχώρου ν. Σύρου» από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου πήρε χθες ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Σύρο.

Μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΠΕ Κυκλάδων και του Τμήματος Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, ο κ. Χατζημάρκος αντέκρουσε τα όσα υποστηρίζουν οι υπάλληλοι περί μεταφοράς αρμοδιοτήτων, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «πολύ ειδικό έργο ως προς την πηγή χρηματοδότησης» (το Ταμείο Ανάκαμψης από την πανδημία), το οποίο θα αναλάβει μια ομάδα ανθρώπων στη Ρόδο που έχει ήδη εκπαιδευθεί στις «πολύ ειδικές διαδικασίες» που απαιτούνται για την επιτυχή υλοποίησή του.

Αναρωτήθηκε, επίσης, για ποιον λόγο κατά το παρελθόν η Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων αρνήθηκε την επίβλεψη δύο έργων στις Κυκλάδες (τους Βιολογικούς Καθαρισμούς σε Κέα και Σίφνο), κάτι που τελικά έγινε από την αντίστοιχη υπηρεσία στα Δωδεκάνησα, κάνοντας λόγο για «τοξικότητα, λαϊκισμό και χυδαίες επιθέσεις κάποιων ανεύθυνων ανθρώπων» που έχουν άλλα κίνητρα.

«Υποκριτική η “σκόνη” που σηκώθηκε για την μεταφορά αρμοδιοτήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε ότι «τα νησιά θα συνεχίσουν να δουλεύουν δίπλα-δίπλα ενωμένα απέναντι στις δυνάμεις του διχασμού».

 

(Visited 44 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*