Στον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» Χάρης Βεκρής

Newsroom
09/11/2022 09:47
 
 
 

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Νίκο Λειβαδάρα, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, είχε χθες Τρίτη 8 Νοεμβρίου ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» Χάρης Βεκρής.

Απ’ τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η βελτίωση της απορροφητικότητας των ενταγμένων σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργων του Δήμου (επί θητείας της νυν Δημοτικής Αρχής), αλλά και η πρόοδος των εργασιών συντήρησης του Αθλητικού Κέντρου. Αναφορά έγινε, επίσης, στο – εξαιρετικά ευχάριστο – για το μέλλον του νησιού έργο της ηλεκτροκίνησης, ύψους 2,5 εκατ. €, που αναμένεται σύντομα η έγκριση χρηματοδότησής του και το οποίο αφορά στην αντικατάσταση μέρους του στόλου αυτοκινήτων του Δήμου, καθώς και στην προμήθεια τριών νέων ηλεκτρικών Mini Bus της δημοτικής συγκοινωνίας.

Όσον αφορά στην επισκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου, ο κ. Λειβαδάρας ανέλυσε τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα, καθώς και τη βασική αιτία που δεν επέτρεψε στον Δήμο να υποβάλει το έργο για ένταξη στο Πρόγραμμα αναπαλαίωσης εμβληματικών δημόσιων κτιρίων, αφού η μελέτη παραδόθηκε εγκεκριμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού με καθυστέρηση, στις 14/6/2022. Παρόλα αυτά, δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος από την ανταπόκριση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, με την έγκριση του οποίου αναμένεται σύντομα το έργο να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα για τη νυν, αλλά και για την επόμενη Δημοτική Αρχή του νησιού, κρίθηκε η οικονομική στενότητα την οποία αντιμετωπίζει – λόγω των περιστάσεων – ο Δήμος. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της παράταξης του κ. Βεκρή, «ο τριπλασιασμός του ενεργειακού κόστους της ΔΕΥΑΣ, αλλά και το υπέρογκο κόστος λειτουργίας του ΧΥΤΑ, μετά την απόφαση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετακυληθεί στους δημότες», αλλά «ως πρόβλημα που απασχολεί σοβαρά και πολλούς άλλους Δήμους της χώρας, αναμένεται να αντιμετωπιστεί συνολικά και με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας».

Τέλος, ο Δήμαρχος εξήρε τη συμβολή των αιρετών στελεχών της Δημοτικής Αρχής, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, που παρά το διαρκώς επιτεινόμενο πρόβλημα υποστελέχωσης, καταβάλλουν αξιέπαινες προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η ενημέρωση του υποψήφιου Δημάρχου Χάρη Βεκρή και των μελών του Συνδυασμού «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» σε θέματα λειτουργίας του Δήμου, θα συνεχιστεί με την πραγματοποίηση ενός κύκλου θεματικών συναντήσεων με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και Διευθυντές τωνΥπηρεσιών, αλλά και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*