Έκλεισε το αεροδρόμιο Σύρου λόγω ασθένειας υπαλλήλου

Newsroom
12/11/2022 19:40
 
 
 

 

Ανακοίνωση για το κλείσιμο του αεροδρομίου Σύρου από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων ΥΠΑ

Σήμερα το πρωί στις 11:13 τοπική ώρα έκλεισε ο κρατικός αερολιμένας της Σύρου.

Παρόμοια περιστατικά υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα στους κρατικούς αερολιμένες Ικαρίας, Μήλου (3 φορές), Κοζάνης, Νάξου, Καστοριάς και του ακριτικού Καστελόριζου.

Η αιτία είναι πάντα η ίδια, η ασθένεια του μοναδικού υπαλλήλου του πύργου ελέγχου που παρέχει υπηρεσία παροχής πληροφοριών πτήσεων (aerodrome flight information service – AFIS).

Στον αερολιμένα της Σύρου υπηρετούν 2 μετακινούμενοι υπάλληλοι ο ένας εξ αυτών εκπαιδευόμενος για να αναλάβει υπηρεσία μόνος του όταν τελειώσει η εκπαίδευση του.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του κλάδου έχει επισημανθεί πολλές φορές τόσο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όσο και στη Διοίκηση της ΥΠΑ αλλά εσκεμμένα κωφεύουν και κωλυσιεργούν ενάμιση χρόνο τώρα. Ο αερολιμένας της Σύρου εκτός των επιβατικών πτήσεων που εξυπηρετεί, είναι βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ για το κεντρικό Αιγαίο. Τα κλείσιμο του αεροδρομίου μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την ανθρώπινη ζωή.

Απαιτούμε

Την άμεση ολοκλήρωση των μετατάξεων στον κλάδο που εκκρεμούν-κωλυσιεργούν εδώ και
αρκετά χρόνια και άμεσες προσλήψεις.

(Visited 120 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.