Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Newsroom
17/11/2022 17:38
 
 
 

Με τις καταθέσεις του πατέρα, της μητέρας και συγγενικών προσώπων της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, αλλά και του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα (που είχε διενεργήσει τη νεκροψία στη σορό της άτυχης κοπέλας) ολοκληρώθηκε η πρώτη – συγκινησιακά φορτισμένη – μέρα καταθέσεων μαρτύρων στη δίκη που ξεκίνησε ξανά σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου.

Για ένα συνεσταλμένο, καλοσυνάτο, ώριμο και έξυπνο κορίτσι, έκανε λόγο στην κατάθεσή του ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς Κώστας Ψαράκος, ο οποίος αποκάλεσε «φονιά» τον καθ’ ομολογία 30χρονο δράστη, ζητώντας δικαίωση για τον θάνατο της κόρης του. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι καταθέσεις των υπολοίπων συγγενών της κοπέλας.

Στο πλευρό της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς βρέθηκαν όχι μόνο συγγενείς και φίλοι, αλλά και Συριανοί και μέλη του τοπικού Φοιτητικού Συλλόγου. Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτούς και αυτές που θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους χαροκαμένους γονείς ήταν και η Ιωάννα Παλιοσπύρου (η οποία τον Μάιο του 2020 είχε δεχθεί επίθεση με βιτριόλι).

Επίσης, στην πλατεία Μιαούλη είχαν στηθεί πανό του Φοιτητικού Συλλόγου και της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας Σύρου.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Συνήγορος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου είναι ο Αλέξης Κούγιας, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου είναι οι Γιάννης Βλάχος και Θεόδωρος Μαντάς.

(Visited 219 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*