Η Σύρος γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα ΜΑΖΙ! (πρόγραμμα εκδηλώσεων)

Newsroom
24/11/2022 19:21
 
 
 

 

Περισσότερες από 40 εκδηλώσεις περιλαμβάνει το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης που καλύπτει χρονικά τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Ιανουάριο (μέχρι τις 25/01) του 2023.

Με τίτλο «Χριστούγεννα Μαζί», το φετινό πρόγραμμα έρχεται να «καλύψει» με τρόπο δυναμικό και αισιόδοξο το κενό των δύο χρόνων της πανδημίας, έχοντας στο επίκεντρο του τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες που – κατά τη διάρκεια των γιορτών – γίνονται κι αυτοί για λίγο ξανά παιδιά!

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη, ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας και τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού κ.κ. Μπάμπης Κουλούρας και Γιάννης Δεσύπρης.

«Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να δημιουργήσουν ένα εορταστικό κλίμα. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων και στη μαγεία αυτών των γιορτών. Γι’ αυτό προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Λειβαδάρας.

«Είμαι πολύ τυχερός που συμμετέχω στην Επιτροπή Πολιτισμού, που κάνει τόσο σπουδαία πράγματα και μάλιστα σε δύσκολες εποχές, σε δύσκολες συγκυρίες και έχω βάλει κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό το πολιτιστικό θαύμα που έγινε στο νησί μας. Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε» δήλωσε ο κ. Κουλούρας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Δεσύπρης τόνισε ότι οι φετινές (μετά covid-19) χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «είναι προσεγμένες κι ανταποκρίνονται στο πολιτιστικό ήθος που πρέπει να έχει αυτή η πόλη».

Η κα Λεονταρίτη εξήγησε ότι το πρόγραμμα των δια ζώσης χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων αποτελεί συνέχεια των διαδικτυακών πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν τα δύο περασμένα χρόνια λόγω των υγειονομικών περιορισμών της πανδημίας και πρόσθεσε ότι «ως Δήμος οφείλουμε να προσφέρουμε χαρά, μέσα όχι μόνο από ψυχαγωγικές, αλλά κι από εκπαιδευτικές δράσεις. Ευελπιστούμε να σκορπίσουμε σε κάθε γωνιά του νησιού μας ελπίδα, χαρά και ζεστασιά».

Όπως είπε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, το εορταστικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συμμετοχικής διαδικασίας, καθώς – εκτός από τις εκδηλώσεις του Δήμου – περιλαμβάνονται εκδηλώσεις τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, «προσφέροντας όλοι μαζί γιορτινές “ανάσες”». Ταυτόχρονα, αντανακλώντας και το πνεύμα των ημερών, το πρόγραμμα «φιλοξενεί» εκδηλώσεις κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ώστε να αποτελέσουν αφορμή για να δείξει έμπρακτα η τοπική κοινωνία – για ακόμη μια φορά – τη στήριξή της στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Την αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει η επίσημη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Μιαούλη το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 18:00, στην οποία θα συμμετέχει επίσης, η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων. Από την εκδήλωση δεν θα λείπει, βέβαια, ο Άι Βασίλης με τη μοναδική κατακόκκινη και λαμπερή στολή του, που θα φωτογραφηθεί με όλους!

Δείτε εδώ το πλήρες Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

(Visited 251 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*