Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Τελευταία υπενθύμιση για εξόφληση τελών

Newsroom
28/11/2022 14:23
 
 
 

 

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 λήγει η προθεσμία για την εξόφληση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2020 και 2021.

Η συγκεκριμένη παράταση δόθηκε μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα για την εξόφληση των συγκεκριμένων οφειλών χωρίς να επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Με βάση τα – έως σήμερα – δεδομένα υπήρξε ανταπόκριση των πολιτών στην αποπληρωμή των συγκεκριμένων οφειλών. Σημαντική ήταν και η χρήση της δυνατότητας εξόφλησης των δημοτικών οφειλών μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ από οποιαδήποτε τράπεζα, χρησιμοποιώντας τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που βρίσκεται στο ειδοποιητήριο, παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε μαζικά από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας τους με την εταιρεία λογισμικού που υποστηρίζει πλέον το Δήμο, οι δημοτικές υπηρεσίες είχαν τη δυνατότητα να ενοποιήσουν πολλαπλές καρτέλες οφειλετών που προέρχονταν από στοιχεία που διέθεταν οι τρεις πρώην δήμοι του νησιού. Επιπλέον, επικαιροποίησαν μαζικά τα στοιχεία επικοινωνίας των οφειλετών με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας και τις Δ.Ο.Υ. «Ασφαλώς, κατά την προσπάθεια αυτή υπήρξαν και σφάλματα και για αυτό το λόγο ευχαριστούμε τους δημότες που επέδειξαν κατανόηση μέχρι την επίλυσή τους» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Τέλος, έχουν παραδοθεί στα ΕΛ.ΤΑ. τα ειδοποιητήρια που αφορούν στα τέλη οστεοφυλακίου για τα έτη 2021 και 2022. Η προθεσμία εξόφλησης των συγκεκριμένων τελών είναι έως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του αρμόδιου Τμήματος Ταμείου (22813-61024 και 22813-61025).

(Visited 65 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*