Νίκος Λειβαδάρας για την ΕΠΜ της Απάνω Μεριάς: «Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος»

Newsroom
14/12/2022 10:27
 
 
 

 

Για ύπαρξη στρεβλώσεων και επιβολή εκβιαστικού χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της διαδικασίας κάνει λόγο σε δήλωση του για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για την Απάνω Μεριά ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας.

Δεδομένου ότι δεν ολοκληρώθηκε χθες η διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Σύρο, ο κ. Λειβαδάρας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνει αποδεκτή καμία αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος αν δεν ενημερωθούν αναλυτικά οι πολίτες κι αν δεν εισακουστούν οι απόψεις τους, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος , σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δημότες, θα καταρτίσει εναλλακτική πρόταση, την οποία και θα διαβιβάσει στους μελετητές.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης έχει ως εξής:

Κατόπιν της αδυναμίας ολοκλήρωσης της διαβούλευσης επί της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης της Απάνω Μεριάς, ενημερώνω τους συμπολίτες μου ότι:

*Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος, εάν προηγουμένως δεν ενημερωθούν αναλυτικά οι πολίτες και εισακουστούν οι απόψεις τους.

*Δεν θα γίνει αποδεκτό κανενός είδους εκβιαστικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθότι οι τοπικές αρχές και οι πολίτες δεν είχαν ενημερωθεί σε κανένα πιο πρώιμο στάδιο εκπόνησης της μελέτης. Ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΔ Κυκλάδων, πρόκειται να συγκαλέσω σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και τους υπόλοιπους Δημάρχους των νησιών των Κυκλάδων, προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκές χρονικό διάστημα για τον σκοπό αυτό.

*Ο Δήμος, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δημότες θα καταρτίσει πρόταση, την οποία και θα διαβιβάσει στους μελετητές, προκειμένου να αρθούν οι στρεβλώσεις που προτείνονται με τη μελέτη.

Προτεραιότητά μας είναι η προάσπιση με κάθε μέσο των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και των θιγόμενων συμφερόντων των συμπολιτών μας.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*