Έρχεται νέος χώρος στάθμευσης στη Λαλακιά – Υπογράφτηκε το συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου

Newsroom
16/12/2022 14:49
 
 
 

 

Ένας νέος χώρος στάθμευσης πρόκειται να δημιουργηθεί στη Σύρο και πιο συγκεκριμένα στη θέση «Πλακούρα» στη Λαλακιά, με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκο Λειβαδάρα να υπογράφει σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 το συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου 5.800 τ.μ.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να γίνουν οι πρώτες διαμορφώσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει άμεσα τη στάθμευση των οχημάτων, ενώ στη συνέχεια προβλέπεται να γίνει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίησή του.

Έτσι, ένας κύκλος αγορών οικοπέδων βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του, μετά από την αγορά ακινήτου στο Κίνι τον Μάρτιο του 2022, την αγορά ακινήτου στη Λαλακιά, η οποία υπεγράφη σήμερα, και τέλος τον προγραμματισμό αγοράς ακινήτου στον Φοίνικα εντός του 2023.

Στις παραπάνω ενέργειες τις Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να προστεθούν και οι παραχωρήσεις χώρων στάθμευσης από ιδιώτες, τους οποίους για μία ακόμη φορά ο Δήμος ευχαρίστησε θερμά για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Συγκεκριμένα, οι παραχωρήσεις έχουν γίνει στις περιοχές:
1. Ερμούπολη, περιοχή Δόξας, οικόπεδο των αδερφών Τορναζάκη,
2. Βάρη, οικόπεδο κ. Αντώνιου Παγίδα,
3. Αχλάδι, οικόπεδο της εταιρείας Ergoset,
4. Κίνι, οικόπεδο της εταιρείας ΕΡΓ.ΗΛ.Α.Τ.Ε,
5. Φοίνικα, οικόπεδο κας Ρηγούτσου Μάγδας και τέλος
6. Ερμούπολη, περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, οικόπεδο κ. Δημήτριου Σακιώτη.

Τέλος, στο οικόπεδο της Δόξας έγινε διαμόρφωση του χώρου και επέκταση κατά 20 θέσεις, ενώ ανανεώθηκαν οι συμβάσεις όλων των μισθωμένων χώρων στάθμευσης.

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης αναφέρει: «Πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η Δημοτική Αρχή έθεσε εξαρχής ως μία από τις προτεραιότητές της την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της στάθμευσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης τόσο στο κέντρο της Ερμούπολης όσο και στα χωριά του νησιού μας, ένα πρόβλημα που επιτείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες με την αύξηση της τουριστικής κίνησης».

(Visited 918 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*