Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου: Ισόβια κάθειρξη για τον δράστη της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς

Newsroom
23/12/2022 11:50
 
 
 

 

Ομόφωνα ένοχος και χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου ο 31χρονος Δημήτρης Βέργος, ο οποίος τον Ιούλιο του 2021 δολοφόνησε τη σύντροφο του Γαρυφαλλιά Ψαράκου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους στη Φολέγανδρο.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να κάνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Βλάχου και Μαντά περί αναγνώρισης ελαφρυντικών (πρότερο έντιμο βίο, ειλικρινή μεταμέλεια και καλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της κράτησής του στη φυλακή).

Ο 31χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, με τον δικηγόρο της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς Αλέξη Κούγια να δηλώνει την ικανοποίησή του για την απόφαση. Από την πλευρά του, ο κ. Μαντάς δήλωσε ότι σέβεται μεν την απόφαση του δικαστηρίου, ωστόσο θα ασκηθεί έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης.

 


Σύρος – Δίκη της Γαρυφαλλιάς: “Ένοχος όπως κατηγορείται” η εισαγγελική πρόταση


 

(Visited 608 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.