«Σύρα, Σειρά Σου»: Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Newsroom
27/12/2022 17:50
 
 
 

 

Συνεχίζοντας τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χάρης Βεκρής και τα μέλη της ομάδας «Σύρα, Σειρά Σου» Παναγιώτης Παγώνης, Ηρακλής Κάιλας και Ιορδάνης Παπαδόπουλος, συναντήθηκαν με τους Άννα Βαμβακάρη και Αποστόλη Μάρη, Πρόεδρο και Γραμματέα αντίστοιχα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Πέρα από το γνωστό πρόβλημα υποστελέχωσης των Υπηρεσιών του Δήμου, το οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γενικότερο πάγωμα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, η συζήτηση των δύο πλευρών επικεντρώθηκε στη διερεύνηση των παραμέτρων που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τόσο την υφιστάμενη κατάσταση στο εργασιακό περιβάλλον, όσο και τη γενικότερη λειτουργία του Δήμου.

Αναφορές έγιναν:
*στην ακαταλληλότητα πολλών χώρων εργασίας και στις δυνατότητες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου για τη συστέγαση όλων των Υπηρεσιών του,

*στην ανάγκη αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων μεταξύ των Τμημάτων,

*στην καθυστέρηση της διαδικασίας κρίσεων και στις τροποποιήσεις του Οργανισμού του Δήμου για την εξυπηρέτηση ημετέρων,

*στα αίτια αποχώρησης υπαλλήλων μέσω της κινητικότητας στο Δημόσιο,

*στα περιθώρια ανάθεσης έργου σε εξωτερικούς συνεργάτες, καθώς και στις ευκαιρίες ένταξης του Δήμου σε προγράμματα μαθητείας για την απασχόληση εργατικού δυναμικού χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του.

Ειδικότερα, για τις Τεχνικές Υπηρεσίες συζητήθηκε το θέμα του όγκου των συσσωρευμένων αιτημάτων δημοτών, το οποίο δημιουργεί συνθήκες εμφράγματος στο ελάχιστο τεχνικό προσωπικό που – εκτός των άλλων – επιφορτίζεται και με την εξυπηρέτηση προγραμματικών συμφωνιών του Δήμου με άλλους φορείς του Δημοσίου.

«Η “Σύρα, Σειρά Σου” πιστεύει πως το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας είναι ο σημαντικότερος μοχλός για την επίτευξη των στόχων της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Αναμφίβολα, διαπιστώνεται πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης του εργασιακού περιβάλλοντος των εργαζομένων του Δήμου στους τομείς: της διοίκησης, των χώρων εργασίας, της αξιοκρατικής μεταχείρισης και παρακίνησης, της εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, της αξιοποίησης των ιδιαίτερων ικανοτήτων και προσόντων κάθε εργαζόμενου,αλλά και των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ Διευθύνσεων και Τμημάτων» αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της παράταξης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Βεκρής τόνισε στα μέλη του ΔΣ των εργαζομένων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης πως προτεραιότητα στη θητεία της «Σύρα, Σειρά Σου» ως Δημοτική Αρχή του νησιού είναι η βελτίωση των συνθηκών και του αισθήματος δίκαιης μεταχείρισης των εργαζομένων του Δήμου, αλλά και η άσκηση κάθε δυνατής πίεσης προς την κεντρική εξουσία για την προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού, με βασικό κριτήριο την εντοπιότητα.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.