Συνάντηση του Συντονιστικού της ΟΜ ΣΥΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ με τον Κυνηγετικό Σύλλογο

Newsroom
11/01/2023 20:26
 
 
 

 

Με αφορμή τη διαβούλευση για τα μέτρα προστασίας της περιοχής Natura της Απάνω Μεριάς στη Σύρο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην τοπική κοινωνία του νησιού, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού της Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σύρου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πλήρη απαγόρευση του κυνηγίου στο 1/3 του νησιού, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμιά απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στη συμβολή τους τόσο στον εμπλουτισμό της ορνιθοπανίδας της περιοχής (μέσω του εκτροφείου θηραμάτων που διαθέτουν και την απελευθέρωση σε περιοχές της Απάνω Μεριάς), όσο και στην προστασία του νησιού (μέσω δράσεων πυροπροστασίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική).

Από την πλευρά τους, τα μέλη του συντονιστικού της ΟΜ Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν, επίσης, την πλήρη διαφωνία τους με τα μέτρα που παρουσιάστηκαν στη διαβούλευση και κυρίως με τα μέτρα που εξαφανίζουν τις νόμιμες, παραδοσιακά ασκούμενες, ανθρώπινες δραστηριότητες από την περιοχή (όπως το κυνήγι, η γεωργία η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία, ακόμα και η δόμηση), προς όφελος της συγκέντρωσης της γης στα χέρια ολίγων για την ανέγερση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

«Ο εξοστρακισμός των κατοίκων και η αρπαγή της γης της Απάνω Μεριάς προς όφελος των μεγαλοεπενδυτώνφίλων της ΝΔ, θα μας βρει όλους αντίθετους» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, θύμισαν ότι η ΝΔ ήταν αυτή που ψήφισε το 2020 τον νόμο Χατζηδάκη, με τον οποίο καθορίστηκαν οι ζώνες προστασίας και οι προτεινόμενες χρήσεις μέσα σε αυτές, ενώ καταργήθηκε κι ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων που είχε δημιουργηθεί από τον κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, μετά από αίτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου, συμμετείχαν οι Φίλιππος Μώτος και Γιάννης Χαρίτου (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, αντίστοιχα), ενώ από πλευράς ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σύρου συμμετείχαν οι Κώστας Βασιλάκης (Συντονιστής), Μαρία Μαυράκη (αναπληρώτρια Συντονίστρια), Γιάννης Μπάιλας (Ταμίας) και Ειρήνη Γουσγουνέλη και Αρτέμης Βενιέρης (μέλη).

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*