Ερώτηση Συρμαλένιου για την αποκατάσταση του Δημαρχιακού Μεγάρου Ερμούπολης Σύρου

Newsroom
23/01/2023 20:44
 
 
 

 

Επίκαιρη ερώτηση για την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης χρηματοδότησης της αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ερμούπολης κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μετά και τα συνεχή διαβήματα του Δημάρχου κ. Λειβαδάρα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται στην επίκαιρη ερώτηση, το Δημαρχιακό Μέγαρο Ερμούπολης Σύρου βρίσκεται σε σοβαρή επικινδυνότητα, κάτι που έχει επισημάνει και η Δ/νση Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Μάλιστα, το πρόβλημα επιδεινώνεται καθημερινά λόγω και των καιρικών συνθηκών.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης έχει ήδη εγκεκριμένη Μελέτη κι έχει κάνει έκκληση επανειλημμένως για άμεση εξεύρεση χρηματοδότησης, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, καθώς οι συχνές αποκολλήσεις δομικών στοιχείων του κτιρίου αποτελούν πλέον σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζόμενους εντός του κτιρίου, αλλά και για τους περαστικούς πολίτες στην πολυσύχναστη Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης.

Ωστόσο, παρά τη διαβεβαίωση του Αναπληρωτή Υπουργού στις αρχές Νοεμβρίου για έμπρακτη στήριξη του αιτήματος χρηματοδότησης, η πρόσφατη απάντηση του κ. Πέτσα στις 30/12/2022 αναφέρει ότι ο Δήμος δεν αιτήθηκε να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από το οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί μια τέτοιου είδους δράση. Σύμφωνα, όμως, με τον κ. Συρμαλένιο, ο κ. Πέτσας, παραλείπει να πει ότι η προθεσμία αιτήσεων στο Πρόγραμμα έληξε λίγες μέρες πριν παραδοθεί η εγκεκριμένη μελέτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον υπουργό ποια οικονομικά ή και άλλα αναγκαία μέτρα προτίθεται να πάρει, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφαλής λειτουργία του ιστορικού κτιρίου και η άρση επικινδυνότητας του, τόσο για τους εργαζόμενους και συναλλασσόμενους με τις υπηρεσίες, όσο και για τους διερχόμενους πολίτες στο πλέον κεντρικό σημείο της Ερμούπολης.

Διαβάστε την Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Συρμαλένιου

 

(Visited 12 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.