Σύρος: 2 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό της δίκτυο

egra pinakida
Newsroom
10/03/2023 13:31
 
 
 

 

Με Κοινή Απόφαση των αν. Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών εντάχθηκε το έργο «Βελτίωση ασφάλειας δημοτικού οδικού δικτύου» του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (προϋπολογισμού 2.104.000€), στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το έργο περιλαμβάνει τα εξής τέσσερα υπεραστικά οδικά τμήματα της Σύρου και συγκεκριμένα:

-ΚΔ1: Δημοτική οδός Επισκοπείο-Μάλια,

ΚΔ2: Κύρια Δημοτική οδός από διασταύρωση Γαλησσά – Δανακό έως Κίνι,

-ΚΔ3: Κύρια Δημοτική οδός Σταυρός Ταλάντων-Σεντούκα και

-ΚΔ4: Κύρια Δημοτική οδός Αζόλιμνος από «Πυρκάλ» έως και επαρχιακή οδό.

Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης αναφέρει σχετικά:
«Η άκρως θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί μία εκ των δύο δεσμεύσεων του αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα κατόπιν των σθεναρών διεκδικήσεων της Δημοτικής Αρχής και των επανειλημμένων επαφών που είχε μαζί του όλο το προηγούμενο διάστημα. Τον ευχαριστούμε θερμά, όπως και τον αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, ενώ αναμένουμε τη θετική έκβαση και για την χρηματοδότηση του πολύ σημαντικού έργου της αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχείου. Οφείλουμε, τέλος, πολλές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την ετοιμότητα και τη συνέπεια που επιδεικνύουν στην υποβολή προτάσεων στα προσφερόμενα χρηματοδοτικά προγράμματα».

(Visited 20 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.