Βραβείο Ορθολογικής Διαχείρισης Ειδικών Ρευμάτων στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης

Newsroom
06/04/2023 17:22
 
 
 

 

Το Βραβείο Ορθολογικής Διαχείρισης Ειδικών Ρευμάτων απέσπασε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης VERDE TEC, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 μέχρι τις 19 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC της Παιανίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, «η Δημοτική Αρχή, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις από το 2019»:

1. Ξεκίνησε συνεργασία με την Recycom, ανακυκλώνοντας είδη ένδυσης, λευκών ειδών και υπόδησης με μεγάλη ανταπόκριση από κατοίκους, επισκέπτες και δημότες, συνολικά πάνω από 100 τόνους, οι οποίοι πιθανότητα θα κατέληγαν στο ΧΥΤΑ του νησιού.
Το χρηματικό αντίτιμο που λαμβάνεται, επιστρέφεται μέσω της Κοινωνική Υπηρεσίας του Δήμου και των δύο εκκλησιών του νησιού:
α) είτε με τη μορφή επιταγών τροφίμων, κρέατος, αναλωσίμων, σχολικών ειδών και Χριστουγεννιάτικων δώρων σε ευπαθείς ομάδες και β) είτε με τη διάθεση τεχνολογικού εξοπλισμού & λευκών ειδών στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Σύρου.

2. Ανακυκλώνονται αποτσίγαρα σε συνεργασία με την ΜΚΟ cigaretcycle.org, έχοντας τοποθετήσει κυτία σε ολόκληρο το νησί και τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του. Το χρηματικό αντίτιμο, μετά από απόφαση που έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, πιστώνεται σε λογαριασμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου.

3. Για τους δεσποζόμενους φίλους μας, σε συνεργασία με την ΝΟΚΑΚΑ, διατίθενται βιοδιασπώμενα φτυαράκια σε πλατείες της πόλης και των χωριών σε όλο το νησί.

4. Ανακυκλώνονται οικιακά τηγανέλαια, τόνερ, μελάνια, μικρές ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές (σε συνεργασία με την electrocycle.gr),δίχτυα, παράκτια και ενάλια απορρίμματα (σε συνεργασία με την Aegean Rebreath), βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους του νησιού.

«Η Σύρος, πρωτοπόρα πάντα και παντού, με τη μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών, δηλώνει την ενεργή παρουσία της και στις εναλλακτικές μορφές. Σας ευχαριστούμε, το βραβείο σας ανήκει» καταλήγει το δελτίο Τύπου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

(Visited 68 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*