Επίσκεψη του Γιώργου Αμυρά στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για τις περιοχές Natura

Newsroom
10/05/2023 15:45
 
 
 

 

Τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά υποδέχτηκε σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Υφυπουργός στη Σύρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Αμυρά, δόθηκε πολύ μεγάλη έμφαση στο θέμα των περιοχών Natura, με τον Αντιπεριφερειάρχη να παρουσιάζει τις θέσεις της Περιφέρειας, του Δήμου και των τοπικών φορέων, ούτως ώστε αυτές να ενσωματωθούν στο Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί και θα αφορά στις περιοχές Natura.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός παρουσίασε στον κ. Λεονταρίτη τον χορτολιβαδικό χάρτη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σύμφωνα με τον οποίο οι χορτολιβαδικές εκτάσεις της Σύρου ανέρχονται σε 21.856 στρέμματα, δηλαδή ήταν υπό δέσμευση το 30% της συνολικής έκτασης του νησιού, οι οποίες – με νομοθετική ρύθμιση – απελευθερώθηκαν και δόθηκε η δυνατότητα αξιοποίησής τους προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης.

Στις εκατέρωθεν δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ. Αμυράς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχα τη χαρά να έχω μια πολύ ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη. Τον ενημέρωσα για την πορεία της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, βάσει της οποίας θα κατοχυρωθεί η προστασία των περιοχών Natura σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Εμείς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στις απόψεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Δήμου και των τοπικών φορέων, τα οποία θα ενσωματώσουμε στο τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που θα ακολουθήσει. Το δόγμα που ακολουθούμε στο Υπουργείο είναι ότι θέλουμε τις ανθρώπινες δραστηριότητες στις περιοχές Natura με κανόνες φυσικά, και όχι το περιβάλλον στη γυάλα».

Από την πλευρά του ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε: «Αισθάνομαι ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού και δικαιωμένος για την παρέμβασή μου κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης – παρωδίας των μελετητών με τους φορείς και τους κατοίκους της Σύρου στις 13/12/2022, η οποία ζήτησα να διακοπεί προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την παρουσίαση των θέσεων των τοπικών φορέων απευθείας στον Υπουργό.
Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι προτάσεις θα ενσωματωθούν στο κείμενο, το οποίο θα γίνει Προεδρικό Διάταγμα ικανοποιώντας τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών τόσο της Σύρου όσο και των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα πρωτοστατεί πάντα στις τεκμηριωμένες διεκδικήσεις των πολιτών».

(Visited 122 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*