Συνάντηση Νίκου Λειβαδάρα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Newsroom
10/05/2023 20:35
 
 
 

 

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας, παρουσία του πρόεδρου της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της ΝΔ κ. Χρήστου Καφτηράνη και της υποψήφιας βουλευτή Κυκλάδων κας Ανθής Χαλκιά.

Βασικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις περιοχές NATURA, αναφορικά με το οποίο ο κ. Αμυράς διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο πρόκειται να λάβει υπόψη του όλες τις παρατηρήσεις/προτάσεις που κατατέθηκαν από την τοπική κοινωνία της Σύρου, τους φορείς και τους συλλόγους του νησιού κι αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία και συμπερίληψή τους στη μελέτη, το θέμα θα επανέλθει προς διαβούλευση.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός προσκάλεσε τον Δήμο να συμμετέχει και να υποβάλει τις προτάσεις του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας (Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών)», το οποίο προσφέρει χρηματοδότηση 100% για τις σχετικές μελέτες. Όπως δήλωσε ο κ. Αμυράς, η δημιουργία ενός εθνικού δικτύου μονοπατιών μπορεί να συμβάλει στην προστασία του οικοσυστήματος, καθώς και στην τουριστική ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης και ανάδειξης του φυσικού πλούτου που διαθέτει κάθε περιοχή.

Στη συνέχεια, ο κ. Λειβαδάρας ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Σύρος, όπως το ενεργειακό κόστος και ιδιαίτερα το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑ Σύρου, καθώς και η ελλιπής ακτοπλοϊκή και αεροπορική συγκοινωνία και διασύνδεση τόσο με την πρωτεύουσα και την ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφερθεί και στο κρίσιμο ζήτημα της υγείας, όσον αφορά στην υποστελέχωση των υγειονομικών μονάδων, αλλά και στην αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου λόγω της επικινδυνότητάς του.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης».

(Visited 30 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.