ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2023: «Όαση» πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας

Newsroom
01/06/2023 10:59
 
 
 

 

17 φεστιβάλ, περισσότερες από 20 θεατρικές, μουσικοχορευτικές και επετειακές παραστάσεις, 19 συναυλίες , 33 εικαστικές εκθέσεις και πάνω από 40 παράλληλες εκδηλώσεις είναι σε αριθμούς το πρόγραμμα του ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2023, το οποίο παρουσίασε χθες η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και των μελών της Επιτροπής Πολιτισμού.

Οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη από την 1η Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Νοεμβρίου, καλύπτοντας 195 (!) ημέρες με δρώμενα υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Σύμφωνα με την κα Λεονταρίτη, οι εκδηλώσεις στοχεύουν στο «να αποτελέσει και αυτό το καλοκαίρι μια όαση πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας» που θα ταξιδέψει τους μόνιμους κατοίκους της Σύρου, αλλά και τους επισκέπτες «σε λιμάνια της τέχνης, της παράδοσης, της ιστορίας και του μέλλοντος» με «ανεπανάληπτες πολιτιστικές εμπειρίες»

Κομβικά σημεία του ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2023 είναι το Γκαλά Όπερας από τους αριστούχους της Ακαδημίας της Σκάλας του Μιλάνου στις 21 Οκτωβρίου, καθώς και η 34η συνάντηση της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου.

Λογότυπο με «τα χρώματα του τόπου μας» 
Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού αναφέρθηκε στο λογότυπο του προγράμματος (που για τέσσερα χρόνια το κοσμεί και το χαρακτηρίζει), το οποίο είναι ευγενική χορηγία της δημιουργικής ομάδας του ANIMASYROS.

Όπως είπε, πηγή έμπνευσης του λογότυπου υπήρξαν οι χαρακτηριστικές γεωμετρικές γραμμές του αρχιτεκτονικού τοπίου του νησιού και κάθε φορά ντυνόταν είτε με τα χρώματα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, είτε με συμβολικά χρώματα (π.χ. στο πλαίσιο επετειακού αφιερώματος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή).

Φέτος, η δημιουργική ομάδα εμπνεύστηκε «από το πολυσυλλεκτικό μωσαϊκό που συνθέτει το καθιερωμένο πολιτιστικό καλοκαίρι στην Ερμούπολη, στην Άνω Σύρο και στους υπόλοιπους οικισμούς της πρωτεύουσας των Κυκλάδων». «Επιδιώξαμε να αποπνέει συριανό αέρα και επιλέξαμε να το ντύσουμε με τα χρώματα του τόπου μας , τις πορτοκαλιές αποχρώσεις του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος, το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, το χρυσό της άμμου και της συριανής γης» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Λεονταρίτη.

Πώς θα μαθαίνουμε τις εκδηλώσεις 
Για ακόμη μια χρονιά το πρόγραμμα του ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ θα είναι στη διάθεση του κοινού σε ηλεκτρονική και όχι σε έντυπη μορφή προκειμένου να επικαιροποιείται έγκαιρα και άμεσα σε περίπτωση αναγκαίων μεταβολών.

Επίσης, όπως και πέρυσι, banners με το QR code του προγράμματος θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία του παραλιακού μετώπου για εύκολη πρόσβαση στην ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, ενώ θα τοποθετηθεί banner roll up στην κεντρική είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, αλλά και banner στην είσοδο της έπαυλης Τσιροπινά στην Ποσειδωνία. Τέλος, θα διανεμηθούν flyers και αφίσες σε καταστήματα.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ευχαριστίες σε συνεργάτες, εθελοντές και χορηγούς
Ολοκληρώνοντας, η κα Λεονταρίτη απηύθυνε από καρδιάς ευχαριστίες στους διοργανωτές, τους εθελοντές, τους χορηγούς και ιδιαίτερα τα τοπικά ΜΜΕ που στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, αλλά και όλων των δράσεων και εκδηλώσεων του έτους.

Ακόμη, ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία τους συναδέλφους της αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως και τους συνεργάτες της, στελέχη του Γραφείου Πολιτισμού και τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού.

Για το τέλος της παρουσίασης του τελευταίου προγράμματος ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ της δημοτικής θητείας που τελειώνει σε λίγους μήνες, η κα Λεονταρίτη κράτησε «ένα γιγαντωμένο ευχαριστώ» με αποδέκτη τον Δήμαρχο κ. Νίκο Λειβαδάρα για την τιμή και την εμπιστοσύνη με την οποία την περιέβαλε.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού κυρίες Ειρήνη Δράκου και Ρόζα Ξανθάκη και οι κ.κ. Γιάννης Δεσύπρης και Μπάμπης Κουλούρας επισήμαναν ότι ήταν τιμή τους που συμμετείχαν στην Επιτροπή, κάνοντας λόγο για ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που χαρακτηρίζεται από ποικιλία και ποιότητα.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*