Στελέχη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης στο εκπαιδευτικό κέντρο Boundless Education

Newsroom
08/06/2023 17:58
 
 
 

 

Επίσκεψη στο εκπαιδευτικό κέντρο Boundless Education στη Σύρο πραγματοποίησαν η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κα Αγγελική Πρίντεζη, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα παιδείας κα Ειρήνη Δράκου και η ειδική συνεργάτης σε θέματα ανακύκλωσης κα Κατερίνα Κύρκου, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή», η οποία ανήκει στους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν εκτενώς οι δράσεις ανακύκλωσης που έχουν υλοποιηθεί στη Σύρο, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν σακούλες ανακύκλωσης σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του κέντρου, προωθώντας την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ένα από τα καθοριστικά σημεία της συζήτησης ήταν η δυνατότητα που είχαν τα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την ανακύκλωση και να μοιραστούν τις δικές τους ιδέες. Μάλιστα, τα παιδιά του εκπαιδευτικού κέντρου Boundless Education έχουν αναπτύξει ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ που επικεντρώνεται στην ανακύκλωση και, μέσα από την εκπαίδευση και την πρακτική εφαρμογή, έχουν δημιουργήσει μια κουλτούρα αειφορίας και ανακύκλωσης στο κέντρο τους.

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών στον τομέα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας για τον ενεργό ρόλο που παίζουν στην προστασία του περιβάλλοντός μας» αναφέρει χαρακτηριστικά δελτίο Τύπου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*