Ο Γιώργος Αλτουβάς στην εκπομπή «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»

Newsroom
09/06/2023 09:50
 
 
 

 

Με προσκεκλημένο τον εκπαιδευτικό και επιμελητή εκθέσεων τέχνης Γιώργο Αλτουβά, συνεχίστηκε χθες Πέμπτη 8 Ιουνίου η εκπομπή «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» του Χάρη Βεκρή.

Αναφερόμενος στην επαγγελματική του σταδιοδρομία στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο καλεσμένος της εκπομπής μίλησε για την ιστορία και τα βασικά στοιχεία της επιτυχημένης πορείας των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ, ενώ με την ιδιότητα του προπονητή στον ερασιτέχνη Α.Ο. Φοίνικα, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της ομάδας, αλλά και στο μέλλον του συριανού βόλεϊ.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης – όπως ήταν φυσικό – αφιερώθηκε στην αγάπη του Γιώργου Αλτουβά για τις τέχνες και στην πολυετή, αφιλοκερδή του προσφορά στην επιμέλεια εκθέσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις αίθουσες τέχνης που διαθέτει σήμερα ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και στο κατά πόσο πληρούνται στο νησί μας οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση σημαντικών εκθέσεων, ικανών να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των φιλότεχνων όλης της χώρας.

Αφού επισήμανε πως παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση κάθε καλλιτέχνη που πραγματοποιεί έκθεση στο νησί μας να παραδίδει στον Δήμο ένα έργο του, ο προσκεκλημένος διευκρίνισε το πώς ο Δήμος διαχειρίζεται αυτή την – αρκετά μεγάλη πλέον – συλλογή έργων τέχνης και διατύπωσε τις απόψεις του στο θέμα της δημιουργίας Δημοτικής Πινακοθήκης, η οποία θα συμβάλει και στην ανάδειξη του έργου των συριανών εικαστικών.

Με αφορμή την έκθεση μοντέρνας τέχνης του Αλέξανδρου Τζάννη που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην «Αίθουσα Τέχνης Γιάννη & Ελένης Βάτη», η συζήτηση μεταφέρθηκε στην έκθεση με δημιουργίες τεσσάρων κορυφαίων σύγχρονων Γερμανών εικαστικών, που είχε πραγματοποιηθεί στο νησί μας το καλοκαίρι του 2018 και είχε δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο με το γλυπτό κεφάλι του θεού Ερμή, το οποίο είχε τοποθετηθεί στην παραλία και τελικά αποσύρθηκε κακήν – κακώς. Απαντώντας στο ερώτημα «πόσο νησί του πολιτισμού είμαστε τελικά;», ο Γιώργος Αλτουβάς έκλεισε την εκπομπή με μια σύντομη αναφορά στις εκθέσεις τέχνης που έχουν προγραμματιστεί για τη φετινή θερινή περίοδο στο πλαίσιο του «Σύρος Πολιτισμός 2023».

Φωτογραφία – Επιμέλεια εκπομπής: Γιάννης Τσιτσώνης.

Παραγωγή βίντεο: Ηρακλής Κάιλας.

Δείτε το video-podcast της εκπομπής εδώ

(Visited 63 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*