Σύρος: Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Βελτίωση οδικής ασφάλειας δημοτικού οδικού δικτύου»

οδικού δικτύου
Newsroom
23/08/2023 19:27
 
 
 

 

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας δημοτικού οδικού δικτύου» (προϋπολογισμού 2.041.996€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας και ο εκπρόσωπος ΝΤΑΦΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ-3Κ Τεχνική Α.Ε.

Το έργο περιλαμβάνει σήμανση και ασφάλιση του υπεραστικού δικτύου, δηλαδή των κύριων δημοτικών οδών της Σύρου, που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Δήμου.

Συγκεκριμένα, αφορά στις οδούς:
α. Επισκοπείο – Μάλια,
β. Διασταύρωση Γαλησσά, Δανακό – Κίνι,
γ. Σταυρός Ταλάντων – Σεντούκα,
δ. Αζόλιμνος από Πυρκάλ έως και επαρχιακή οδό.

Το αντικείμενο της σήμανσης – ασφάλισης περιλαμβάνει:
α. Στοιχεία Κατακόρυφης Σήμανσης
-Πληροφοριακές πινακίδες.
– Πινακίδες ρυθμιστικές.
-Πινακίδες αναγγελίας κινδύνου .

β. Στοιχεία Οριζόντιας Σήμανσης
– Κατά μήκος διαγραμμίσεις .
-Ανακλαστήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας μονής ή διπλής όψης).

γ. Στοιχεία ασφάλισης
-Συστήματα Αναχαίτισης Οχημάτων (στηθαία ασφαλείας).

Αναφορικά με την κατακόρυφη σήμανση, προβλέπεται αντικατάσταση στις θέσεις που προϋφίστανται πινακίδες σήμανσης και προτείνονται παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Επίσης, προβλέπεται η μονοδρομήση τμήματος οδού, από το Σταυρό Ταλάντων έως και τη διασταύρωση με την οδό Επισκοπείο-Μάλλια, με κατεύθυνση από το Εκκλησάκι του Σταυρού προς τη οδό Μάλια-Επισκοπείο. Η οριζόντια σήμανση περιλαμβάνει διαγραμμίσεις.

Προβλέπεται, επίσης, η τοποθέτηση μεταλλικών ανακλαστήρων οδοστρώματος, με κορμό έμπηξης με δύο ανακλαστικές επιφάνειες διπλής όψης, σε κρίσιμες επιφάνειες αποκλεισμού. Οι ανακλαστήρες τοποθετούνται κατά μήκος της συνεχής γραμμής που χωρίζει τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Ο σκοπός τους είναι μέσω οπτικής και ακουστικής ειδοποίησης (όταν πατηθούν παράγουν κραδασμό), να προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς για την επικινδυνότητα του σημείου όπου έχουν τοποθετηθεί. Οι ανακλαστήρες δρόμων είναι εξαιρετικά χρήσιμοι σε σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ελλιπής φωτισμός και επηρεάζονται συχνά από καιρικά φαινόμενα (υγρασία, πάγος, ομίχλη), τα οποία αυξάνουν την ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Επιπλέον, προβλέπονται συστήματα αναχαίτισης οχημάτων, ενώ θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες και θα τοποθετηθούν όλα τα απαραίτητα υλικά (αγωγοί, πίλαρ, φρεάτια κ.λπ.), προκειμένου σε μεταγενέστερο χρόνο να τοποθετηθούν οι ιστοί οδοφωτισμού και στις δύο πλευρές των οδών (στα σημεία που υπάρχει οικιστική ανάπτυξη).

«Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα ακόμη έργο πνοής για το νησί μας, καθώς θα βελτιώσει αισθητά την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου με σκοπό τη μείωση των ατυχημάτων» καταλήγει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*