Συνάντηση Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον νέο Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα

Newsroom
25/09/2023 19:19
 
 
 

 

Επίσημη συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νίκου Λειβαδάρα και του Αποστολικού Νούντσιου στην Ελλάδα, Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ. Jan Romeo Pawlowski πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία του Σεβασμιότατου Καθολικού Επισκόπου Σύρου π. Πέτρου Στεφάνου.

Σημειώνεται ότι ο Αποστολικός Νούντσιος επισκέφθηκε τη Σύρο με αφορμή το Πανσυριανό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης και θα παραμείνει για λίγες ημέρες ακόμη, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά την τοπική Καθολική Εκκλησία και το νησί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Λειβαδάρας παρουσίασε εν συντομία τη μακραίωνη ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Σύρου, ενώ ορμώμενος από το γεγονός ότι η Ερμούπολη αποτέλεσε το «γέννημα» προσφύγων, στάθηκε ιδιαίτερα στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο ανάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη χαρακτηριστική θρησκευτική ταυτότητα της Σύρου και στην αρμονική συνύπαρξη των δύο Χριστιανικών Κοινοτήτων, των Ορθόδοξων και των Καθολικών, καθώς και στην υποδειγματική κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη της τοπικής μας κοινωνίας σε κάθε άνθρωπο που χρειάζεται τη βοήθειά μας εντός και εκτός συνόρων, μέσω των φιλανθρωπικών οργανισμών και των κοινωνικών φορέων και συλλόγων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με την καθιερωμένη ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 60 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*