Με λεμβούχους και ιδιοκτήτες ταξί συναντήθηκε ο Αλ. Αθανασίου και υποψήφιοι του συνδυασμού του

Newsroom
28/09/2023 05:48
 
 
 

 

Με εκπροσώπους του Σωματείου Λεμβούχων Σύρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί «Άγιος Χριστόφορος» συναντήθηκαν ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου και υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Αναγέννησί μας».

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου που εκδόθηκε, «στη συνάντηση με τους λεμβούχους παρουσιάστηκαν αναλυτικά, αλλά και τεκμηριώθηκαν με συνοδευτικά αποδεικτικά φωτογραφικά στοιχεία, τα προβλήματα και οι ειδικές συνθήκες που καλούνται καθημερινά και επί 24ώρου σχεδόν βάσεως να αντιμετωπίσουν οι καβοδέτες, ανταποκρινόμενοι με αυταπάρνηση στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του πολυεπίπεδου έργου που καλούνται να φέρουν εις πέρας στον ευρύτερο χώρο του λιμανιού».

«Ένα έργο που αποτελείται από πολλές, σύνθετες και απαιτητικές εργασίες μεγάλης ευθύνης, τις οποίες ενδεχομένως η συριανή κοινωνία – και δικαιολογημένα – να μη γνωρίζει επακριβώς το πόσο σημαντικές είναι, όχι μόνο για την προστασία και τη φροντίδα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά και ευρύτερα για πολλές και σημαντικές λειτουργίες της χερσαίας ζώνης λιμένα (χερσαίοι και θαλάσσιοι χώροι λιμένα Ερμούπολης)» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συνάντηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί, οι οποίοι «επεσήμαναν τη σοβαρή ανάγκη επικαιροποίησης της συγκοινωνιακής μελέτης για την Ερμούπολη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, ιδιαιτέρως κατά τους θερινούς μήνες». Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας οδικών κόμβων προκειμένου να μπορούν να κάνουν νόμιμες και ασφαλείς αναστροφές με τα οχήματά τους, σε απαραίτητες μονοδρομήσεις σε περιοχές που «ασφυκτιούν», όπως επίσης και στους λόγους που δεν εκπροσωπήθηκε ποτέ ο κλάδος των οδηγών ταξί στην Επιτροπή Συγκοινωνιών του Δήμου.

«Με διάθεση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, εκφράστηκε η επιθυμία και από τις δυο πλευρές ο ειλικρινής και διαρκής διάλογος με πρόθεση επίλυσης των χρόνιων ζητημάτων, να αποτελέσει την απαρχή για την αποτελεσματική διευθέτησή τους, στην περίπτωση που ο συριανός λαός τιμήσει με την επιλογή και την εμπιστοσύνη του στη θέση του δημάρχου του νησιού, τον κ. Αλέξανδρο Αθανασίου» καταλήγει το δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Αναγέννησί μας».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 47 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*