«Επίσκεψη της υποψήφιας Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χρύσας Καραγιάννη στη Σύρο»

Καραγιάννη Σύρος
Newsroom
03/10/2023 01:34
 
 
 

 

Η Χρύσα Καραγιάννη μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Σύμβουλους στο συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίου» της Π.Ε. Σύρου, Ντίνα Ανδριωμένου – Συκουτρή, Ειρήνη Γουσγουνέλη, Αντώνη Ζάρπα και Γρηγόρη Μισκεδάκη, συνοδευόμενοι από τον Επικεφαλής της Συντακτικής Ομάδας Προγράμματος Ιωάννη Σπιλάνη (Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντή Εργαστηρίου Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης & Διευθυντή Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού Αιγαίου), τον πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκο Συρμαλένιο, καθώς και από το μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Καίτη Γιαννακά έδωσαν συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ξεδιπλώθηκε από την επικεφαλής, από τους υποψηφίους καθώς και από τον κ. Ιωάννη Σπιλάνη το πρόγραμμα των «Ανοιχτών Οριζόντων» για τα νησιά του Νότιου Αιγαίου, δίνοντας έμφαση στους πυλώνες πάνω στους οποίους βασίστηκε ο σχεδιασμός για το σύνολο της περιφέρειας, αναφέροντας επιπρόσθετα πώς αυτός εξειδικεύεται για την Περιφερειακή Ενότητα Σύρου.

Καραγιάννη Σύρος

Κατά τη διάρκεια της διαμονής της στη Σύρο η επικεφαλής με τους υποψηφίους συναντήθηκαν με τον κ. Μάρκο Βουτσίνο πρόεδρο του εργατικού κέντρου Κυκλάδων και προσωρινό πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων στο ιστορικό και εμβληματικό Ναυπηγείο Σύρου «Νεώριο», τον κ. Γιάννη Μπάιλα, γενικό γραμματέα του εργατικού κέντρου και πρόεδρο αμμοβολιστών στο Νεώριο, κ. Αντώνη Ζάρπα, εργαζόμενο στο Νεώριο (και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το συνδυασμό) και την Προσωπάρχη του ναυπηγείου. Εξελίχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση που συμπεριέλαβε μια σειρά από κρίσιμα θέματα, σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού, τις εργασιακές συνθήκες στο Νεώριο, το ελεγκτικό πλαίσιο τήρησης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του. Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, απάντησε σε ερωτήσεις και για άλλους εργασιακούς κλάδους, όπως των ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι και στη Σύρο προστατεύονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Καραγιάννη Σύρος

Στη συνέχεια η Χρύσα Καραγιάννη μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Σύμβουλους του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίου» συναντήθηκαν με το προεδρείο του σωματείου νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου. Μέσα από τη συζήτηση φάνηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη δομή αυτή, όπως η έλλειψη χώρου για τη λειτουργία όλων των κλινικών. Όπως και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιφέρειας παρόλ’ αυτά, το σοβαρότερο ζήτημα είναι η σοβαρή υποστελέχωση σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό (από τη μη παραμονή τους στο νησί λόγω υψηλών ενοικίων, από τη μη αναπλήρωση συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων και από τη μη μονιμοποίηση συμβασιούχων) που δημιουργεί τεράστια λειτουργικά κενά. Ζωτικής σημασίας όμως αίτημα που αναδείχθηκε είναι η παραμονή της πτητικής βάσης στο Νοσοκομείο της Σύρου, αφού το τελευταίο διάστημα κινδυνεύει να απολεστεί.

Καραγιάννη Σύρος

Οι συναντήσεις των «Ανοιχτών Οριζόντων στο Νότιο Αιγαίο» ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη, ξενάγηση και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων με το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος παρουσίασε το ποικίλο έργο και τις θέσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ενώ η επικεφαλής του συνδυασμού τόνισε ότι θέματα όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, η μη καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και οι κάκιστες υποδομές Υγείας είναι τα προβλήματα που κυρίως ταλανίζουν τους νησιώτες και συνεπώς αποτελούν κεντρικά πεδία προβληματισμού και προγραμματισμού για τον συνδυασμό «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ».

Ο Επικεφαλής της Συντακτικής Ομάδας Προγράμματος του συνδυασμού Γιάννης Σπιλάνης μετά το πέρας της Συνέντευξης Τύπου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τα πράγματα δεν είναι τόσο θετικά όσο τα παρουσιάζει ο τωρινός περιφερειάρχης. Έχοντας το περιβάλλον στα νησιά μας να καταρρέει, τον πληθυσμό να ανησυχεί, με ένδειξη αυτού το κίνημα για τον φυσικό δημόσιο χώρο, το κίνημα «πετσέτα» ή «ομπρέλα» να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Οι πολίτες καθώς και οι επιχειρηματίες του τουρισμού διαπιστώνουν ότι το τωρινό τουριστικό μοντέλο τους αφήνει απ’ έξω από τα οφέλη του τουρισμού. Αυτό είναι που οδηγεί τον συνδυασμό μας να στοχεύει σε αναθεώρηση του αναπτυξιακού μας μοντέλου, με προοπτική την αειφορία των νησιών μας και με κεντρικό γνώμονα τον σεβασμό για το περιβάλλον».

Καραγιάννη Σύρος

Η Χρύσα Καραγιάννη με το πέρας όλης της επίσκεψης κατέθεσε:

«Τα κοινά προβλήματα των νησιών μάς προβληματίζουν και όπως οφείλουμε να τα καυτηριάζουμε, τόσο υποχρεούμαστε να διεκδικούμε μόνιμες και μακροπρόθεσμες λύσεις γι’ αυτά. Η απαξίωση της δημόσιας υγείας, η ελλιπής ακτοπλοϊκή– αεροπορική διασύνδεση ανάμεσα στα νησιά της περιφέρειας, η υποστελέχωση βασικών δημόσιων υπηρεσιών δημιουργούν συναισθήματα ανασφάλειας στους νησιώτες. Έχουμε ξεκάθαρο ΟΡΑΜΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : για να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα στους δημόσιους λειτουργούς στο πλαίσιο της Νησιωτικότητας, για δικαιότερη και διαφανή διαχείριση των πόρων της περιφέρειας μας, για ΣΕΒΑΣΜΟ προς την επιχειρηματικότητα αλλά και τον φυσικό μας πλούτο, την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό μας. Μέσα από αυτά ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ να αναδείξουμε τη μοναδικότητα- ιδιαιτερότητα και συνεπώς βιωσιμότητα του κάθε ενός νησιού του Νότιου Αιγαίου».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*