«Αναγέννησι μας»: Συνάντηση με το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου

Newsroom
05/10/2023 10:58
 
 
 

 

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αναγέννησί μας».

Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής:
Στη συνάντηση συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα της Natura 2000 της Απάνω Μεριάς και οι εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου εξέφρασαν, για άλλη μια φορά, την αντίθεσή τους στην πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού στο 1/3 του νησιού, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμιά απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση.

Παράλληλα υποστήριξαν τη συμβολή τους στον εμπλουτισμό της ορνιθοπανίδας της περιοχής, μέσω του εκτροφείου θηραμάτων που διαθέτει ο Σύλλογος και την απελευθέρωσή τους σε περιοχές της Απάνω Μεριάς, καθώς και τη συμβολή τους στην προστασία του νησιού μέσω των δράσεων πυροπροστασίας. Τα ζητήματα της νήσου Γυάρου, επίσης, τέθηκαν στη συζήτηση.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του εξέφρασαν, με τη σειρά τους, την πλήρη διαφωνία τους με τα μέτρα που παρουσιάστηκαν στη διαβούλευση για τη Natura 2000, παρουσίασαν τις ενέργειες που έκαναν ως παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης και δήλωσαν ότι οι ήπιες, νόμιμες, παραδοσιακά ασκούμενες, ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή δε θα πρέπει επ’ ουδενί να απαγορεύονται, καθώς αυτές διατήρησαν ανά τους αιώνες, την περιοχή της Απάνω Μεριάς στο σημερινό κάλλος.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*