Συνάντηση Αθανασίου και δημοτικών συμβούλων για το master plan του λιμανιού της Ερμούπολης

Newsroom
05/12/2023 18:51
 
 
 

 

Συνάντηση με την εταιρεία μελετητών-μηχανικών «ΜΑΡΝΕΤ», η οποία μαζί με τις εταιρείες «ΤΡΙΤΩΝ» και «ROGAN» έχουν αναλάβει την αδειοδότηση του λειτουργικού σχεδιασμού Λιμένα Ερμούπολης (το γνωστό σε όλους πλέον ως master plan) είχαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου και στελέχη της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Αρχής.

Από πλευράς των εταιρειών, στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Χάρης Αντωνόπουλος και η κα Αγγελική Χιώνη (από την MARNET), ο κ. Νίκος Παναγόπουλος (από την ΤΡΙΤΩΝ) και ο κ. Αντώνης Μπουτάτης (από τη ROGAN).

Εκτενής υπήρξε η αναφορά στα προβλήματα που, κατά καιρούς, έχουν τεθεί από διάφορους φορείς των αρμόδιων Υπουργείων και τα οποία – σύμφωνα πάντοτε με την εκτίμηση των μελετητών – δεν αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια ικανά να αποτρέψουν, κυρίως, τη μελλοντική μεταφορά του ακτοπλοϊκού λιμένα της Ερμούπολης στη θέση «Λαδόπουλου».

Κατά κοινή ομολογία όλων των συμμετεχόντων στη συζήτηση, κατέστη ξεκάθαρο το πόσο σημαντικό είναι να εγκριθεί και να αδειοδοτηθεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, καθώς τα οφέλη που θα προκύψουν είναι εξαιρετικά σημαντικά και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, τόσο σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της πόλης, αλλά και σε ό,τι αφορά στη γενικότερη και ευρύτερη ανάπτυξη της νότιας αλλά και της βόρειας λιμενολεκάνης της Ερμούπολης.

Στην ίδια συνάντηση, παρουσιάστηκε επίσης από τους μελετητές της ΜΑΡΝΕΤ, προσχέδιο επέκτασης της μαρίνας του Φοίνικα, σχεδιασμός που – όταν ολοκληρωθεί – θα τεθεί ασφαλώς σε διαβούλευση, προκειμένου η Σύρος να αποκτήσει μια ακόμη σοβαρή λιμενική υποδομή προς όφελος της τοπικής οικονομίας αλλά και της εν γένει τουριστικής αναβάθμισης και ανάπτυξης, που αποτελούν κομβικές επιλογές της δημοτικής παράταξης «Αναγέννησί μας».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 56 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*