Θέατρο Απόλλων: Επανατοποθέτηση του στεγάστρου στην κεντρική είσοδο του με τη συνδρομή της Περιφέρειας

Newsroom
30/12/2023 21:59
 
 
 

 

Το αίτημα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης να συνδράμει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην επανατοποθέτηση του στεγάστρου στην κεντρική εξωτερική όψη του Θεάτρου Απόλλων έκανε αποδεκτό ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη με τον Αντιπεριφερειάρχη, ο τελευταίος ενημερώθηκε σχετικά με την αδειοδότηση που έλαβε ο Δήμος από το Τοπικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού επανατοποθέτησης του στεγάστρου στην είσοδο του Θεάτρου Απόλλων. Ταυτόχρονα, του υποβλήθηκε αίτημα για συνδρομή της Περιφέρειας στην υλοποίηση του έργου, το οποίο ο κ. Λεονταρίτης έκανε αποδεκτό.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιθυμίας του κ. Λειβαδάρα και της κας Λεονταρίτη να ευχαριστήσουν στο πρόσωπο του κ. Αντιπεριφερειάρχη, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την άριστη συνεργασία που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας.

Μετά το τέλος της συνάντησής, προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης
«Ως επίλογο του 2023 αναλαμβάνουμε τη δέσμευση για την υλοποίηση του έργου της επανατοποθέτησης στεγάστρου με βάση τα αρχικά σχέδια στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων.
Η τοποθέτηση του στεγάστρου και ο προγραμματισμένος εξωτερικός ηλεκτροφωτισμός του θα αναβαθμίσουν την αισθητική του Θεάτρου, το οποίο αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού από το 1863 μέχρι και σήμερα.
Ολοκληρώνουμε τη συνεργασία μας με το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης στον οποίο σταθήκαμε αρωγοί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας, με ένα έργο πολιτισμού, το οποίο για την Ερμούπολη και τη Σύρο έχει υψηλή σημειολογική αξία».

Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, κ. Νίκος Λειβαδάρας
«Με τη συμπλήρωση 22 ετών από την επαναλειτουργία του ιστορικού μας Θεάτρου Απόλλων και κατόπιν ενεργειών της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κυρίας Αλίκης Λεονταρίτη, εξασφαλίσαμε την αδειοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για την επανατοποθέτηση του στεγάστρου στην είσοδο του Θεάτρου.
Με ιδιαίτερη χαρά γνωστοποιούμε ότι στη συνάντησή μας με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, μας διαβεβαίωσε για τη χρηματοδότηση της κατασκευής και τοποθέτησής του, κατόπιν αιτήματος που του υποβάλαμε, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή του στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την προβολή του εμβληματικού μας θεάτρου».

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη
«Αισθάνομαι ευτυχής που μπορώ να πω ότι ολοκληρώνεται η θητεία μου στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου μας με αυτό το υπέροχο, ακριβό και ουσιαστικό, πρωτοχρονιάτικο δώρο για το ιστορικό Θέατρο Απόλλων, του οποίου το αρχικό στέγαστρο, είχε τοποθετηθεί την πρώτη δεκαετία του 1900 για να προφυλάσσει το κοινό των παραστάσεων των μυθικών πρωταγωνιστών Κατίνας Παξινού και Μαρίκας Κοτοπούλη. Η – μετά από 3 χρόνια (Δεκέμβριος 2021) – επιτυχής προσπάθεια για την αδειοδότηση από το Τοπικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, τοποθέτησης στεγάστρου στην κεντρική εξωτερική όψη του κτιρίου, επισφραγίζεται με την αποδοχή από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του αιτήματός μας για μελέτη, κατασκευή και τοποθέτησή του, προσφέροντας για άλλη μια φορά, μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, αφειδώς την ουσιαστική στήριξή της στον τομέα του πολιτισμού της Σύρου».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 81 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*