Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Στηρίζει την ανάπτυξη, αλλά και τις διεκδικήσεις του Γ.Ν. Σύρου

Newsroom
10/01/2024 18:21
 
 
 

 

Συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Νικόλαο Ρούσα είχε σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Κοσμά και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φραγκίσκου Βακόνδιου.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος του Νοσοκομείου (προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), γεγονός το οποίο, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και το εκπαιδευμένο προσωπικό που διαθέτει, πρόκειται να εκσυγχρονίσει ακόμη περισσότερο το Νοσοκομείο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου.

Στη συνέχεια, τέθηκαν επί τάπητος τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, όπως η υποστελέχωση και η απομάκρυνση της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ, ενώ τονίστηκε η ανάγκη στήριξής του από όλους τους Δήμους των Κυκλάδων, δεδομένης της μεγάλης προσφοράς του, σε επίπεδο Νομού, στο θέμα της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά του, ο Δήμος συμφώνησε να παρέχει κάθε στήριξη στις διεκδικήσεις που στοχεύουν στην αναβάθμισή του και παράλληλα να συνδράμει αφενός στο θέμα της αξιοποίησης των ακινήτων που ανήκουν είτε στο Νοσοκομείο, είτε σε κληροδοτήματα (στα οποία συμμετέχουν και οι δύο φορείς), και αφετέρου στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των ιατρών και νοσηλευτών που προσλαμβάνονται στο νησί ως περαιτέρω κίνητρο για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 41 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*