Σύρος: Ενημέρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την «Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση»

Newsroom
19/01/2024 13:51
 
 
 

 

Με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Άρη Ρώτα, Νικόλα Καΐλη και Νίκο Αλμπανόπουλο συναντήθηκαν χθες Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου και το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΡΕΔΗΣΕ, απαρτιζόμενο από τους κ.κ. Παύλο Ραουζαίο, Μπάμπη Κουλούρα, Πέτρο Φρέρη και Γιώργο Ρούσσο, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη δημοτική επιχείρηση ΡΕΔΗΣΕ («Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση»).

Η διοίκηση της ΡΕΔΗΣΕ περιέγραψε εν συντομία την πορεία της ιστορικής Αιγαίο Ραδιοτηλεόρασης από την έναρξη της λειτουργίας της το 1988 στον τέως Δήμο Άνω Σύρου έως και σήμερα, εστιάζοντας στα οικονομικά προβλήματα που άρχισε να αντιμετωπίζει η επιχείρηση όταν πέρασε στον ενιαίο Δήμο. Ανέφερε, μάλιστα, όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την εξόφληση των οφειλών προς τη ΔΟΥ και την Digea, ενώ οι οφειλές που εκκρεμούν στην παρούσα φάση αφορούν στο ΕΦΚΑ. Στο σημείο αυτό, ο κ. Αθανασίου τόνισε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει – μέσω των αρμόδιων Υπουργείων – ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου η επιχείρηση να είναι και πάλι βιώσιμη.

Επιπλέον, η διοίκηση του σταθμού προχώρησε στην παρουσίαση ενός σχεδίου ανάπτυξης του σταθμού, διερευνώντας τις δυνατότητες για τη δημιουργία ενός ακόμη studio στην Ερμούπολη, τη λειτουργία Web TV, τη στενότερη συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, καθώς και την περαιτέρω στελέχωσή του.

Στο τέλος της συνάντησης, όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την πρόθεση να στηρίξουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της ΡΕΔΗΣΕ σε ένα βιώσιμο μοντέλο επιχείρησης, με την προϋπόθεση να εξυπηρετεί τον σκοπό της, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*