Η Ερμούπολη Σύρου η δεύτερη πιο φιλόξενη πόλη του κόσμου!

Newsroom
08/02/2024 23:02
 
 
 

 

Μια νέα διάκριση για τον Ελληνικό τουρισμό επεφύλασσαν τα βραβεία Traveler Review Award για το 2024.

Η εν λόγω λίστα που συνέταξε η Booking επέλεξε τις δέκα κορυφαίες πόλεις, οι οποίες επιλέχθηκαν με βάση τις παροχές που προσέφεραν στους επισκέπτες την περασμένη χρονιά.

Σε αυτή τη λίστα συναντάμε πολύ ψηλά, στη 2η θέση, ένα ελληνικό νησί και συγκεκριμένα τη Σύρο, με την Ερμούπολη να κερδίζει το βραβείο.

Η εν λόγω λίστα αφορά τις πάνω από 309 εκατομμύρια επαληθευμένες κριτικές των πελατών της ιστοσελίδας. Μόνο οι πελάτες που έχουν πράγματι μείνει σε ένα κατάλυμα, έχουν νοικιάσει αυτοκίνητο ή έχουν ταξιδέψει με κάθε μέσο μπορούν να αφήσουν μια κριτική για την εμπειρία τους.

Τα αποτελέσματα

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Arraial d’Ajuda, μια πόλη νότια του Porto Seguro, η οποία είναι γνωστή ως ένας από τους καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς της Βραζιλίας.

Σε αντίθεση με το πολυσύχναστο Porto Seguro, το Arraial d’Ajuda προσφέρει μια ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα απολαμβάνοντας την όμορφη αρχιτεκτονική και το τοπίο με τα πολύχρωμα σπίτια σε όλη την περιοχή.

Η επόμενη θέση είναι η Ερμούπολη, γνωστή και ως η πόλη του Ερμή. Η πρωτεύουσα της Σύρου και των Κυκλάδων προσφέρει μια θαυμάσια επίδειξη νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και τα μικρά δρομάκια και τα δαιδαλώδη σοκάκια της.

Τα νεοκλασικά κτίρια, τα επιβλητικά αρχοντικά και η ζωντάνια γοητεύουν κάθε επισκέπτη. Η Σύρος είναι, επίσης, γνωστή για τις όμορφες παραλίες, τους παραδοσιακούς οικισμούς, την πλούσια φύση, τις τοπικές λιχουδιές και το έντονο καθολικό στοιχείο, που της δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Στη λίστα με τις 10 κορυφαίες πόλεις υπάρχουν και δύο πόλεις της Ασίας: η Τζαϊσαλμέρ στο ινδικό κρατίδιο Ρατζαστάν, στην εννιάτη θέση, και η ιαπωνική πόλη-θέρετρο στους πρόποδες του όρους Φούτζι, το Φουτζικάουγκουτσίκο.

Οι 10 πιο φιλόξενες πόλεις στον κόσμο

Arraial d’Ajuda, Βραζιλία
Ερμούπολη, Ελλάδα
Viana do Castelo, Πορτογαλία
Daylesford, Αυστραλία
Grindelwald, Ελβετία
Moab, Ηνωμένες Πολιτείες
Uzes, Γαλλία
Μαζατλάν, Μεξικό
Jaisalmer, Ινδία
Fujikawaguchiko, Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 276 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*