Συνάντηση Βρούτση με Αθανασίου-Μαραγκό για τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Δ. Βικέλα

Newsroom
17/02/2024 17:53
 
 
 

 

Συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Γιάννης Μαραγκός, με βασικό θέμα τις οργανωτικές διαδικασίες για τον εορτασμό ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής παρακαταθήκης προς τιμήν του Δημητρίου Βικέλα.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν διεξοδικά οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή στη Σύρο εκδηλώσεων και δράσεων που θα σχετίζονται με την αναβίωση, διαφύλαξη και διάδοση της παρακαταθήκης που άφησε ο Συριανός λόγιος και πρώτος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Δημήτριος Βικέλας, την ανάδειξη και προαγωγή του αθλητικού – ολυμπιακού ιδεώδους, καθώς και τη σύνδεση του αθλητισμού με το πολιτισμό και το περιβάλλον.

Στόχος είναι οι εκδηλώσεις αυτές να καθιερωθούν ως θεσμός και να υλοποιούνται στη Σύρο κάθε Ολυμπιακή χρονιά.

Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη συσταθεί από το Υπουργείο η Οργανωτική Επιτροπή «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», η οποία πρόκειται να συνεργαστεί στενά με ομάδα εργασίας του Δήμου και θα λειτουργεί ως εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό κέντρο μελέτης με γνώμονα την προώθηση της ιδέας του Αθλητισμού-Ολυμπισμού, καθώς και την επιστημονική θεμελίωσή της, σύμφωνα με τις αρχές που έθεσαν οι αρχαίοι Έλληνες και οι αναβιώσαντες Δημήτριος Βικέλας και Πιερ Ντε Κουμπερτέν.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*