Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ετήσια συνάντηση των μελών του Δ.Σ. και των στελεχών του από όλα τα νησιά

Newsroom
21/02/2024 14:19
 
 
 

 

Την ετήσια συνάντηση της Διοίκησης και των στελεχών του από όλα τα νησιά πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη σε συναντήσεις εργασίας μεταξύ των μελών του Δ.Σ. και των στελεχών του, που ταξίδεψαν από όλα τα νησιά των Κυκλάδων προκειμένου να βρεθούν από κοντά στην έδρα του Επιμελητηρίου στη Σύρο και να συμμετάσχουν τόσο στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και σε μια σειρά εσωτερικών εκπαιδεύσεων και επικαιροποίησης των γνώσεων σε θέματα λειτουργίας των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα των νησιών ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, όπως:
*το θέμα της υγειονομικής κάλυψης στα νησιά,
*η ακτοπλοϊκή σύνδεση,
*ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α.,
*το Μεταφορικό Ισοδύναμο,
*η ανάπτυξη της κρουαζιέρας,
*η συνεχής αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των επιχειρηματιών-μελών, κ.α.

Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στη διεύρυνση των συνεργειών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών σε θέματα που αφορούν τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία των Κυκλάδων.

Τέλος, παρουσιάστηκαν ο απολογισμός των δράσεων για το 2023 και τα πιο σημαντικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία των τμημάτων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*