Επαφές Πάπιτση στην Αθήνα για την προβολή της Σύρου και την κρουαζιέρα

Newsroom
28/02/2024 21:56
 
 
 

 

Επαφές για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της είχε στην Αθήνα η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κα Χρηστιάννα Πάπιτση.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Πάπιτση συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Μύρωνα Φλουρή, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Τουρισμού, αλλά και στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την προβολή του προορισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Φλουρή για το πλάνο δράσεων του Δήμου, όπως ενδεικτικά:
-δράσεις για την ανάδειξη και την ενίσχυση των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων της Σύρου, όπως συνεργασίες για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών, τις γαστρονομικές κοινότητες, το bikefriendly,

-δράσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Capsule-T Travel & Hospitality Accelerator και το πρόγραμμα «Φιλοξενία ΜΟΥ» που υποστηρίζονται από το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Παιδείας,

-δράσεις προβολής του Δήμου με στοχευμένες καμπάνιες για την προώθηση της Σύρου, με τη δημιουργία άρθρων, οπτικοακουστικού υλικού και προώθησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

-διασύνδεση του Πολιτισμού και της Ιστορίας με τον Τουρισμό (φεστιβάλ διεθνούς φήμης που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο),

– ψηφιακή προβολή της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς με τη σήμανση ιστορικών κτιρίων,

-διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων για την προβολή του νησιού,

-δράσεις συνδιαφήμισης με τουριστικούς οργανισμούς άλλων χωρών κ.α.

Με αφορμή την παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κ. Μάρκου Καφούρου στη συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού μέσα από τις θεματικές εμπειρίες που μπορεί να αναπτύξει το νησί της Σύρου (επισκέψιμα οινοποιεία κ.α).

Η κα Πάπιτση δήλωσε αναφορικά με τη συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού: «τους τελευταίους μήνες εργαζόμαστε με συνέπεια, εντατικά και ουσιαστικά, έχοντας ως ισχυρό συνεργάτη το Υπουργείο Τουρισμού που πάντα με κάθε τρόπο υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Δήμου μας και είναι κοντά μας».

Επίσκεψη εργασίας για την κρουαζιέρα
Επίσης, σήμερα η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στον Πρόεδρο της Ένωσης των Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Capt. Γιώργο Κουμπενά, παρουσία του βουλευτή κ. Καφούρου.

Στην επίσκεψη, η οποία έγινε σε εξαιρετικά συνεργατικό κλίμα στο πλαίσιο της ανάπτυξης στρατηγικής και προγραμματισμού δράσεων για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον προορισμό της Σύρου, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του νησιού ως προορισμός κρουαζιέρας, οι εξελίξεις του κλάδου αλλά και τα σχέδια της Celestyal Cruises, της εταιρείας που εκπροσωπεί ο Captain Γιώργος Κουμπενάς.

«Από την πλευρά μας, ως Δήμος, απαιτείται να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα μας και τις επαφές μας με τα κέντρα αποφάσεων, αλλά και – όπως ζητήθηκε από τον ίδιο – να δημιουργήσουμε το Syros Cruise Excursion Book, αλλά και την ειδική αναφορά με τα χαρακτηριστικά του Λιμένα μας, τα οποία ήδη είναι προτεραιότητά μας προς υλοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα» δήλωσε σχετικά η κα Πάπιτση, προσθέτοντας: «Η Σύρος χαρακτηρίζεται ως ένα ασφαλές λιμάνι και πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις επαφές μας με όλες τις εταιρείες στόχους. Η Σύρος είναι ένας μοναδικός προορισμός εμπειριών και βάσει συγκεκριμένης στρατηγικής θα τις αναδείξουμε για να μεγιστοποιήσουμε την στήριξη μας και στην τοπική οικονομία».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*