Συνεχίζονται οι οργανωτικές τηλεδιασκέψεις για την εβδομάδα «Δημήτριος Βικέλας» τον Απρίλιο

Newsroom
01/03/2024 13:48
 
 
 

 

Η προετοιμασία για την «Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, με πρωτοβουλία του Αν. Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γ. Βρούτση, συνεχίζεται δυναμικά!

Η τρίτη οργανωτική τηλεδιάσκεψη για την επικείμενη λαμπρή συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, με τη συμμετοχή στελεχών της εκπαίδευσης, του Δήμου και του Υπουργείου, προκειμένου να συζητήσουν για τις εκπαιδευτικές δράσεις «Δημήτριος Βικέλας» που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στις σχολικές μονάδες του νησιού την εβδομάδα από 8 έως 12 Απριλίου 2024.

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση και υποστήριξη στο πρόγραμμα «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, ο οποίος ανάφερε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι απολύτως χρήσιμο για τους μαθητές όχι μόνο για τα σχολεία της Σύρου και της Τήνου, αλλά και για τις σχολικές μονάδες ολόκληρης της χώρας.

Παράλληλα εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξή τους στις καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος, η Διευθύντρια ΠΕ Κυκλάδων κα Ειρήνη Τσαβαλά, ο Διευθυντής ΔΕ Κυκλάδων κ. Ξενοφών Βαμβακερός, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ11 κ. Απόστολος Ποντίκας και από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Κυκλάδων ο κ. Παντελής Νικολαΐδης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Χρηστιάννα Πάπιτση και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για τα θέματα Παιδείας και Αθλητισμού κ.κ. Ιωσήφ Ρούσσος και Δομένικος Σαγκινέτος.

Από το Υπουργείο συμμετείχαν οι συνεργάτες του Υπουργού Αθλητισμού κ.κ. Δημήτρης Κοντός, Μάκης Τσιγώνιας, Ρούλα Στεφανάκη, Μαρία Πολύζου, Χριστίνα Αμερικάνου, Αντώνης Κιρίκος, Αντωνία Απέργη, Δημήτρης Κερερές και η επικεφαλής του προγράμματος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» Ιλεάνα Κλοκώνη.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των οργανωτικών τηλεδιασκέψεων από πλευράς Υπουργείου, με τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Θωμαής Μενδρινού, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου και της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

Η «Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» αναμένεται από μικρούς και μεγάλους με μεγάλη χαρά! Ο θησαυρός Ολυμπισμού της Σύρου ξεκινάει το ταξίδι του, τιμώντας τον Συριανό Δημήτριο Βικέλα που μαζί με τον Φιλέλληνα Γάλλο Πιερ Ντε Κουμπερτέν αναβίωσαν το θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

(φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*