Συνάντηση Αθανασίου με τον Άδωνι Γεωργιάδη για ελικόπτερο ΕΚΑΒ και υποστελέχωση Γ.Ν. Σύρου

Newsroom
06/03/2024 11:37
 
 
 

 

Τις προσωπικές του ευχαριστίες για τη θετική εξέλιξη της επαναλειτουργίας της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο εξέφρασε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, σε συνάντηση που είχαν χθες Τρίτη 05 Μαρτίου 2024 στην Αθήνα.

Μάλιστα, σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, επισημαίνεται ότι η επαναλειτουργία της βάσης του ΕΚΑΒ οφείλεται τόσο στον κ. Γεωργιάδη, όσο και στον Υπουργό και Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ.κ. Νικ. Δένδια και Ιω. Κεφαλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, με τον κ. Αθανασίου να θέτει υπόψη του Υπουργού έγγραφο του Διοικητή του Νοσοκομείου με τις επιτακτικές και επείγουσες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, καθώς και πίνακα αναγκών σε προσωπικό του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου πρέπει να ενισχυθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στον ρόλο του ως το μοναδικό δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο των Κυκλάδων και με δεδομένη την αύξηση του πληθυσμού και τη διογκούμενη τουριστική κίνηση στην περιοχή. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ήδη «τρέχουν» οι διαδικασίες για την κάλυψη θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και νέες προσλήψεις.

Τέλος, ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε τον Υπουργό για την εξέλιξη των εργασιών της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος του Νοσοκομείου, ενώ τόνισε την άριστη συνεργασία που έχει ο Δήμος με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, μια συνεργασία η οποία – όπως ανέφερε – «ευελπιστεί ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα καθώς ήδη αποδίδει καρπούς προς όφελος των πολιτών και της δημόσιας υγείας».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*