Η Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου-Ερμούπολης για την αθλητική εβδομάδα «Δ. Βικέλας»: «Μια πολύ ωραία βιτρίνα»

Newsroom
11/04/2024 13:55
 
 
 

 

Ως «μια πολύ ωραία βιτρίνα» χαρακτήρισε την αθλητική εβδομάδα «Δημήτριος Βικέλας» η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «γερασμένες» και παροπλισμένες εγκαταστάσεις, ως αποτέλεσμα «των πολιτικών επιλογών κεντρικού κράτους και δημοτικών αρχών».

Στο σχόλιο της, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ τονίζει ότι ο μαζικός, λαϊκός αθλητισμός σε σύγχρονους και προσβάσιμους χώρους άθλησης είναι προτεραιότητα της, γι’ αυτό και στηρίζει τα αιτήματα των γονέων της Σύρου που ζητούν να δοθεί λύση στην απαξίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά, το σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σύρου-Ερμούπολης έχει ως εξής:
Η αθλητική εβδομάδα «Δημήτριος Βικέλας» ήταν μια πολύ ωραία βιτρίνα για το νησί μας όμως, πίσω από το φτιασίδωμα, η κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν ρίχνει βαριά σκιά στο δικαίωμα παιδιών και ενηλίκων στην άθληση, σε ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Όσες εγκαταστάσεις υπάρχουν, είναι είτε «γερασμένες», είτε έχουν βάλει «λουκέτο» με διαχρονική ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, με τη σφραγίδα και όλων των κυβερνήσεων, καθώς η ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου συντήρησης και αποκατάστασης των προβλημάτων και κυρίως η πολιτική επιλογή που βάζει για άλλη μια φορά τις λαϊκές ανάγκες στο ζύγι κόστους – οφέλους, είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση. Τα όποια έργα υλοποιούνται ή μελετώνται για να υλοποιηθούν, δεν έρχονται να ενταχθούν σε μια σχεδιασμένη αθλητική πολιτική που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες, τις δυνατότητες αλλά και τις όποιες προτεραιότητες μπορεί να έχει βάλει η διοίκηση του Δήμου.

Ενός Δήμου, που να μην ξεχνιόμαστε, είναι υποστελεχωμένος και υποχρηματοδοτημένος, ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών κεντρικού κράτους και δημοτικών αρχών, με αποτέλεσμα την παροχή μειωμένων υπηρεσιών προς τους δημότες, μέσα στις οποίες και η μη παροχή δωρεάν προγραμμάτων αθλητισμού.

Και ενώ, όπως φέρεται να ειπώθηκε από πολύ επίσημα χείλη πως «η Σύρος δεν είναι το κέντρο του κόσμου», για να ζητά αθλητικές εγκαταστάσεις, για εμάς, η κάλυψη των αναγκών άθλησης όλων των δημοτών και κατοίκων, ιδιαίτερα των νέων, είναι το κέντρο του κόσμου και σε αυτή τη λογική κινούνται και οι θέσεις μας για τον τομέα του αθλητισμού τις οποίες και έχουμε καταθέσει δημόσια και βρίσκονται αναρτημένες και στον ιστότοπο της παράταξης.

Για αυτό, όπου η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται στη διοίκηση των δήμων βάζει ως προτεραιότητα τον μαζικό, λαϊκό αθλητισμό, προχωρά σε έργα ώστε να εξασφαλιστούν σύγχρονοι και προσβάσιμοι χώροι άθλησης, που δίνουν σε όλους και όλες τη δυνατότητα να γυμνασθούν αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Σε αυτή τη βάση δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε τα αιτήματα των γονέων του νησιού μας που ζητούν να δοθεί λύση στην απαξίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και να στηριχθούν έμπρακτα οι αθλητές και τα παιδιά που αθλούνται.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*