Στη Σύρο το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπάνιων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων

Newsroom
02/09/2024 13:36
 
 
 

 

Από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπάνιων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων, το οποίο διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ).

Διαχρονικός σκοπός του συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για τις σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα των Σπανίων Παθήσεων και της αντιμετώπισής τους. Επίσης, παρέχεται η ευκαιρία συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ειδικών, ερευνητών και όλων όσοι δραστηριοποιούνται ενεργά στον τομέα των σπάνιων παθήσεων και ορφανών φαρμάκων.

Οι σπάνιες νόσοι συνεχίζουν να θέτουν σημαντικές προκλήσεις πρωτίστως για τους ασθενείς, τις οικογένειές τους, αλλά και την επιστημονική κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριο φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και στην ενδυνάμωση συνεργασιών για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ομιλίες από έμπειρους επιστήμονες διαφορετικών επιστημονικών πεδίων, καθώς και συμμετοχή εκπροσώπων ασθενών θα αναλυθούν διάφορες πτυχές των σπανίων παθήσεων που αφορούν στη διάγνωση, τη θεραπεία, και τη φροντίδα των ασθενών.

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*