Σύρος: Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με μουσική και παιχνίδι

Newsroom.
14/09/2024 09:14
 
 
 

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 με το «2ο ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ» και τη Κυριακή 15, Σεπτεμβρίου 2024 μουσική βραδιά «ΑΟΡΑΤΕΣ ΝΟΤΕΣ»

2ο ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 η ΑΡΩΓΗ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκακιστών Σύρου και τον Σκακιστικό σύλλογο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» για 2η φορά διοργανώνουν την δράση «ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ» στην πλατεία Μιαούλη και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο της παιδικής δημοτικής βιβλιοθήκης.

Δύο σκακιστικές αναμετρήσεις όπου παίκτες με οπτική αναπηρία θα παίξουν σκάκι επί ίσοις όροις με όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτήν την ιδιαίτερη σκακιστική εμπειρία .
Ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00πμ και ο δεύτερος στις 18:00μμ.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Κλείστε τα μάτια και η παρτίδα ξεκινά…

Παράλληλα για τους φίλους μας θα πραγματοποιηθεί από την Έλενα Τονικίδη, εικαστικό ,Art therapist η δράση με τίτλο:

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΡΟΚΕ
Γνωρίζουμε ότι το Ροκέ είναι μια ειδική κίνηση στο σκάκι που συμμετέχουν ο Βασιλιάς και ένας από τους δυο Πύργους. Είναι η μοναδική κίνηση στο σκάκι που κάποιος παίκτης μπορεί να μετακινήσει στη σειρά του ταυτόχρονα δύο κομμάτια.

Το Μικρό Ροκέ είναι περισσότερο συνηθισμένο, γιατί γενικά είναι ταχύτερο, αφού απαιτεί λιγότερα κομμάτια να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, αλλά επίσης θεωρείται και κάπως ασφαλέστερο για τον βασιλιά

Το ροκέ αποσκοπεί στην καλύτερη προστασία του βασιλιά στο μέσον της παρτίδας και στην καλύτερη αξιοποίηση των πύργων.

Σε μια συμβολική κίνηση ως εικαστική χειρονομία ,το μικρό πολύχρωμο Ροκέ αποσκοπεί στην συμμετοχή της κοινότητας, στην κατανόηση, αλληλεπίδραση, προστασία και αποδοχή της οπτικής αναπηρίας.

«ΑΟΡΑΤΕΣ ΝΟΤΕΣ»

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:30 στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ πρόκειται να μας προσφέρει μια ιδιαίτερα όμορφη ,μελωδική βραδιά η ορχήστρα που αποτελείτε από άτομα με οπτική αναπηρία. Μια βραδιά όπου οι νότες θα κυλήσουν αόρατα ανάμεσά μας αγγίζοντας την σκέψη και το μυαλό όλων μας! κλείστε τα μάτια και αφεθείτε… … Σας περιμένουμε για να ζήσουμε μαζί αυτή την μοναδική εμπειρία!
Συντελεστές:

Θαρενού Καθολική πλήκτρα- φωνή,
Θαρενός Δημήτρης μπουζούκι- φωνή,
Διαμαντοπούλου Φωτεινή φωνή,
Κυριαζή Λουκία φωνή,
Βαρθαλίτης Νίκος τύμπανα

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*