Συμβουλευτικό Κέντρο Σύρου: Χορήγηση Panic Button σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Newsroom.
01/10/2024 17:32
 
 
 

 

To Συμβουλευτικό Κέντρο (ΣΚ) Σύρου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) ενημερώνει ότι όσες γυναίκες είναι θύματα ενδοοικογενειακής βία, βιώνουν φόβο ή απειλή σχετικά με τη σωματική τους ακεραιότητα ή/και τη ζωή τους και επιθυμούν να ενημερωθούν ή και να λάβουν το Panic Button, μπορούν να απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Σύρου για σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Οι υπηρεσίες (κοινωνική, ψυχολογική, εργασιακή και νομική στήριξη) του Συμβουλευτικού Κέντρου παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Η σχετική ανακοίνωση: 

Πρόσφατα, τον Ιούνιο του 2024, και έπειτα από την πιλοτική εφαρμογή του Panic Button στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τη θετική του αξιολόγηση, η χορήγηση και η εφαρμογή του επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα (ΦΕΚ 2922/Β/23-5-2024). Πλέον, η εφαρμογή δίνεται, εκτός από τα Αστυνομικά Τμήματα, και από όλα τα Συμβουλευτικά Κέντρα σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Στην περίπτωση που μια ενήλικη γυναίκα βιώσει κακοποίηση από άτομο του οικογενειακού της περιβάλλοντος (νυν ή πρώην σύντροφος ή σύζυγος και κάθε συγγενής του, γονέας, τέκνο κτλ), δύναται να λάβει το Panic Button, χωρίς να αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, για τα Συμβουλευτικά Κέντρα, καμία πρότερη νομική διαδικασία από την πλευρά της. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα, στη χρήστρια, μέσα από το κινητό τηλέφωνο και με το πάτημα ενός κουμπιού, να ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την ΕΛ.ΑΣ. H εφαρμογή και η εγκατάστασή της παρέχονται δωρεάν και οι χρήστριες μπορούν να ειδοποιούν την Άμεση Δράση όπου και αν βρίσκονται. Συγκεκριμένα, με τη χρήση του Panic Button, το εκάστοτε Αστυνομικό Τμήμα ενημερώνεται και λαμβάνει τα στοιχεία και την τοποθεσία, μέσω του στίγματος που δίνει η εφαρμογή, με σκοπό την έγκαιρη και καίρια παρέμβασή του.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όσες γυναίκες είναι θύματα ενδοοικογενειακής βία, βιώνουν φόβο ή απειλή σχετικά με τη σωματική τους ακεραιότητα ή/και τη ζωή τους και επιθυμούν να ενημερωθούν
ή και να λάβουν το Panic Button, μπορούν να απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Σύρου για σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις. Οι υπηρεσίες (κοινωνική, ψυχολογική, εργασιακή και
νομική στήριξη) του Συμβουλευτικού Κέντρου παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Φολεγάνδρου 2, 84100 Ερμούπολη, Σύρος
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00-16:00
Τηλέφωνο: 22810 76496
E-mail: ermoupoli@isotita.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 5 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*