Σοβαρές καταγγελίες για τη συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου, κ. Μανθόπουλου, διατύπωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας «Με σχέδιο για τη Σύρο», Άρης Ρώτας, με αφορμή τα γεγονότα της τελευταίας συνεδρίασης. Σε δήλωσή του, ο κ. Ρώτας έκανε λόγο για «θρασύτατες χειρονομίες» και «απαράδεκτους χαρακτηρισμούς» από τον πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με τη δημοκρατική λειτουργία του Συμβουλίου.
Ο κ. Ρώτας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για «ολισθηρό κατήφορο» και πολιτικές πρακτικές που, όπως υποστήριξε, εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και πολιτικούς «προστάτες». Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου, όπως η μη σύγκληση δημοτικών επιτροπών, οι «προσωπικές ατζέντες» αντιδημάρχων και η εμπλοκή φιλανθρωπικών σωματείων στις κοινωνικές υπηρεσίες.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κάλεσε την ελάσσονα μειοψηφία και τους πολίτες της Σύρου να καταδικάσουν τις «αυταρχικές συμπεριφορές» και προειδοποίησε ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν πλέον ανεκτές. «Ως εδώ και μη παρέκει», κατέληξε ο κ. Ρώτας, ζητώντας σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τη δημοτική αρχή.
Αναλυτικά ο επικεφαλής της παράταξης «με σχέδιο για τη Σύρο» Άρης Ρώτας αναφέρει:
«Η φωτογραφία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μανθόπουλου, τα λέει όλα.
Πέρα των απαράδεκτων χαρακτηρισμών που εκστόμισε προς τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας, οι θρασύτατες χειρονομίες που συνόδευαν τον βδελυρό λόγο του αποδεικνύουν το ποιόν του ανδρός. Κύριοι.
Αν νομίζετε ότι έχετε την όποια νομιμοποίηση από το εκλογικό σώμα για να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Γυρίστε λίγο τα κεφάλια σας προς τους πίνακες που κοσμούν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και αναλογιστείτε το μέγεθος των ανδρών που διοίκησαν τον τόπο.
Και ίσως καταλάβετε τον ολισθηρό κατήφορο που έχετε πάρει. Αν μπορείτε βέβαια. Αν νομίζετε ότι εκλεγήκατε για να εξυπηρετήσετε τους πολιτικούς σας προστάτες και για να κάνετε ψηφοθηρικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι στα καφενεία, είναι η ώρα να αλλάξετε γραμμή πλεύσης. Αν νομίζετε ότι συμπεριφορές σαν του κ. Μανθόπουλου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και του κ. Βαρθαλίτη απέναντι σε εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλο πρόσφατα, συνάδουν με την δημοκρατία, σας πληροφορούμε ότι λάθος σας έμαθαν οι πολιτικοί σας “δάσκαλοι”.
Αν νομίζετε ότι η μη λειτουργία των θεσμοθετημένων δημοτικών επιτροπών και η επιλογή προσωπικής ατζέντας από τους αντιδημάρχους είναι νόμιμη και ηθική, είστε γελασμένοι. Αν νομίζετε ότι αμφιβόλου προελεύσεως φιλανθρωπικά σωματεία μπορούν να υποκαταστήσουν τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του δήμου, που στελεχώνονται από εξαίρετους υπαλλήλους και επιστήμονες, σας καλούμε “να αλλάξετε πλευρό”. Αν νομίζετε τέλος ότι η επικοινωνιακή καταιγίδα, οι συνεχείς δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφιών από πανηγυράκια, κοπές πιτών και κρασοκατανύξεις, είναι η απάντηση στα οξύτατα προβλήματα των δημοτών και του τόπου, σας προειδοποιούμε να σοβαρευτείτε πριν να είναι αργά.
Καλούμε την ελάσσονα μειοψηφία και όλο τον δημοκρατικό κόσμο της Σύρου να καταδικάσουν αυταρχικές συμπεριφορές, σαν την προχθεσινή του κ. Μανθόπουλου. Πλέον παρόμοιες πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Ως εδώ και μη παρέκει.»
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις