Φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα στο κύτταρο του ΧΥΤΑ Σύρου, στην περιοχή Κοράκι, προκαλώντας κινητοποίηση των αρχών. Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε γύρω στις 17:20, επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με δύο οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και υδροφόρες του Δήμου καθώς και σκαφτικά μηχανήματα, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Αλέξη Αθανασίου, η φωτιά προκλήθηκε από αυτανάφλεξη, όπως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του χώρου. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλο τον ΧΥΤΑ, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται, με τις αρχές να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή περαιτέρω επέκτασής της.
Φωτογραφία: syrostoday.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις