«Αψηφώντας την βαρύτητα»: Έκθεση φωτογραφίας στη Σύρο

Αψηφώντας την βαρύτητα
Άκης Αξαόπουλος
19/07/2019 16:36
 
 
 

 

«Αψηφώντας την Βαρύτητα» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας της Νάντιας Κουλουρά, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου στην Αίθουσα «Εμμ. Ροΐδη».

Όπως αναφέρει σχετικά η καλλιτέχνιδα:

«Σώματα που αιωρούνται και κινούνται πέρα από τους συνήθεις κανόνες. Όταν είμαστε σε ισορροπία και αρμονία με τη Φύση, κατακτούμε και την εσωτερική μας ισορροπία. Όταν η Ύπαρξη είναι σε σύνδεση και αρμονία με τη Φύση, μαγικές εικόνες αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια μας. Αθλητές-χορευτές με πειθαρχία και συνέπεια ασκούνται καθημερινά πολλές ώρες σε ασκήσεις-θέσεις ισορροπίας και δύναμης. Παρακολουθώντας τους να ασκούνται, τα συναισθήματα ανάτασης, ευφορίας και θαυμασμού είναι έντονα. Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει αυτή την αιθέρια και συνάμα δυναμική συνάντηση: οι αθλητές-χορευτές, μέσα σε φυσικά τοπία, σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον. Η αίσθηση που μένει είναι η επίμονη εργασία και η προσήλωση στην τελειοποίηση της κάθε κίνησης, που δίνει αυτό το αέρινο αποτέλεσμα. Αυτές τις μαγικές εικόνες που είδα, θέλησα να μοιραστώ μαζί σας.»

Οι φωτογραφίσεις έγιναν σε συνεργασία με τον Άγγελο Ανδριώτη, ιδρυτή και master trainer της International Calisthenics Academy και τους αθλητές Άγγελο Τριανταφύλλου, Λυδία Κόλλια και Ισμήνη Μαρία Ανεμογιάννη.

Εγκαίνια: Πέμπτη 25/07 στις 20:00
Ώρες Λειτουργίας: 11:00-14:00 & 18:00-21:00

(Visited 119 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*