Στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σύρου-Ερμούπολης ο Γερμανός Πρέσβης

Newsroom
24/02/2020 14:49
 
 
 

 

Οι οικονομικοί πυλώνες της Σύρου ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης που είχαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Γερμανός Πρέσβης κ. Ερνστ Ράιχελ και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μηνάς Αληφραγκής, παρουσία της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου κας Κανδιώς Μαραγκού και του Προξένου της Γερμανίας στη Σύρο κ. Νικόλαου Γάσπαρη.

Ο κ. Ράιχελ, ο οποίος βρίσκεται στη Σύρο στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων με φορείς του νησιού, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το – ιστορικής σημασίας – Δημαρχείο, έργο του Βαυαρού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό του για τη γενικότερη αρχιτεκτονική εικόνα της Ερμούπολης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη λειτουργία και επέκταση του Πανεπιστημίου, στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, της κρουαζιέρας και του yachting, καθώς και στη βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη του Ναυπηγείου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον λιμένα Ερμούπολης, ο οποίος προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον διότι συνδυάζει ποικίλες και αλληλένδετες δραστηριότητες, τηρώντας πλέον τους κανόνες ασφαλείας ISPS, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ολοκλήρωση του Master Plan, αλλά και την αξιοποίηση της μαρίνας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για την προώθηση συνεργειών σε θέματα τουρισμού και προσέλκυσης επενδύσεων.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*