Στο Γ.Ν. Σύρου ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας

Newsroom
10/03/2020 15:55
 
 
 

 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου μετέβησαν σήμερα ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας κ. Αληφραγκής, στο πλαίσιο συντονισμού και συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Εκεί συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Γ.Ν. Σύρου κ. Ζουλουφό, τον Διοικητικό Διευθυντή και μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων κ. Τρίτζαλη, το μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων κα Δρακωτού και τον Υπεύθυνο Διαχείρισης και Συντονισμού κ. Ταξίδη.

Βάσει των ανωτέρω, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ήδη εφαρμόζει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αναστέλλοντας συγκεντρώσεις, συναθροίσεις και εκδηλώσεις και παράλληλα ενημερώνοντας το υπαλληλικό προσωπικό για τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε χώρους εργασίας, έτσι όπως απεστάλησαν από το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, παροτρύνει τους δημότες να ακολουθούν οικειοθελώς και υπεύθυνα τους κανόνες ατομικής υγιεινής και καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.

Συγκεκριμένα, συστήνεται:
*Η αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών και συγχρωτισμού, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.
*Ο καλός εξαερισμός σε όλους τους χώρους.
*Το τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
*Η αποφυγή κοινής χρήσης προσωπικών αντικειμένων.
*Η αποφυγή της επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα.
*Η κάλυψη του στόματος και της μύτης με ιατρική μάσκα, χαρτομάντιλο ή λυγισμένο αγκώνα, όταν βήχετε ή φταρνίζεστε.
*Πριν την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, επικοινωνήστε αρχικά με τον οικογενειακό ή θεράποντα ιατρό ή τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210 5212054 ή 1135), σε περίπτωση πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή.

Τονίζεται ότι το Νοσοκομείο Σύρου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

(Visited 95 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*